salutare si eu ca multi dintre cei ce postati aici sunt un impatitimit al bucatariei coreene de acea vin aici cu multa mancare adusa din coreea,vb. de semipreparate supe instant,soya fermentata,pasta de ardei iute.etc .cine doreste ma poate gasi pe gabielim@yahoo
3 participanți
mancare coreeana
Admin Claudiu- Fondator
- Mesaje : 1858
Data de inscriere : 14/01/2010
Varsta : 27
Localizare : Cluj Napoca
- Mesaj n°2
Re: mancare coreeana
Multumim ca ne faci onorat cu prezenta ta. Daca cineva va avea nevoie cu siguranta de va contacta si BINE AI VENIT PRINTRE NOI
mishildam- Membru
- Mesaje : 102
Data de inscriere : 28/03/2012
Varsta : 33
Localizare : chisinau
- Mesaj n°3
eu vin cu citeva retete gustoase
Carne de vită marinată şi friptă - Bulgogi
"Bul" este termenul coreean pentru "foc" iar "gogi" înseamnă "carne". Bulgogi este cel mai popular fel de mâncare cu carne de vită coreean. În mod obişnuit, după ce este marinată, carnea este friptă pe grătar, dar poate fi şi prăjită în tigaie. Bulgogi este servit cu salată verde, frunze aromate sau cu amestecuri de condimente cum ar fi kimchi si ssamjang.
Ingrediente:
* 500g carne de vită macră, feliată subţire
* 5 linguri zahăr
* 1/2 cană sos soia
* 4 caţei de usturoi, tocaţi mărunt
* 1/4 lingurită sare
* 5 linguri Mirin (sake, opţional)
* 2 linguri ulei de susan
* 2 linguri seminţe de susan, prăjite
* 6 cepe verzi, tăiate bucaţi şi despicate pe lungime
Indicaţii : Se amestecă toate ingredientele (cu excepţia morcovilor) într-un castron mare, se acoperă şi se lasă la marinat in frigider, cel puţin 2 ore.
Se transferă totul într-o tigaie mare sau wok* si se găteste la foc iute, până ce carnea este făcută.
Se adauga morcovii şi se mai găteşte încă 3 minute. Se serveste cu orez cu bob lung. * 2 căni feliuţe de morcovi
"Bul" este termenul coreean pentru "foc" iar "gogi" înseamnă "carne". Bulgogi este cel mai popular fel de mâncare cu carne de vită coreean. În mod obişnuit, după ce este marinată, carnea este friptă pe grătar, dar poate fi şi prăjită în tigaie. Bulgogi este servit cu salată verde, frunze aromate sau cu amestecuri de condimente cum ar fi kimchi si ssamjang.
Ingrediente:
* 500g carne de vită macră, feliată subţire
* 5 linguri zahăr
* 1/2 cană sos soia
* 4 caţei de usturoi, tocaţi mărunt
* 1/4 lingurită sare
* 5 linguri Mirin (sake, opţional)
* 2 linguri ulei de susan
* 2 linguri seminţe de susan, prăjite
* 6 cepe verzi, tăiate bucaţi şi despicate pe lungime
Indicaţii : Se amestecă toate ingredientele (cu excepţia morcovilor) într-un castron mare, se acoperă şi se lasă la marinat in frigider, cel puţin 2 ore.
Se transferă totul într-o tigaie mare sau wok* si se găteste la foc iute, până ce carnea este făcută.
Se adauga morcovii şi se mai găteşte încă 3 minute. Se serveste cu orez cu bob lung. * 2 căni feliuţe de morcovi