Ratiu Catalina Dum Sept 05, 2010 1:34 am
Calorii 455 pe portie.
Pentru 4 persoane.
Ingrediente: 80 g de orez, 250 ml de lapte, 300 g de zahar, 3 oua, 1 baton de vanilie, sucul de la 1/2 de lamiie, sare.
Se spala orezul si se pune in apa foarte fierbinte pentru 2 minute, dupa care se strecoara si se spala cu apa rece. Se pune la fiert laptele cu putina sare si vanilie. Cind incepe sa fiarba se adauga orezul si se fierbe la foc mic 30 minute amestecind din cind in cind, ca sa nu se prinda. Se elimina batonul de vanilie, si se lasa sa se raceasca putin; dupa care se adauga 200 g de zahar, galbenusurile de ou si albusurile batute spuma. Separat se topeste zaharul ramas cu sucul de lamiie si 1 lingura de apa, pina cind prinde culoarea maro. Se varsa imediat intr-o forma pentru budinca cu diametrul de 20 cm. Se aseaza peste orezul presat. Forma se pune intr-o alta oala sau tava adinca (pe baie de aburi), in apa pina la jumatatea inaltimii formei de budinca. Se pune in cuptor preincalzit la 200�C pentru 45 minute. Se lasa sa se raceasca, si se intoarce cu susul in jos ca sa iasa din forma astfel incit partea cu caramel sa fie in sus.
Pofta buna!
Maine o sa pun si poze.
Ca sa vedeti cum mi-a iesit.
Sper sa incercati reteta pe care am pus-o si Bulgarii de zapada si sa deveniti la fel de interesati de mancarea corea asa cum sunt Floriscarlat si Virginia.