+6
cocolino3
virginia
*..::Andrei::..*
floriscarlat
Admin Claudiu
Ratiu Catalina
10 participanți
Poze -mancarea din Corea
ada- Membru
- Mesaje : 60
Data de inscriere : 28/10/2010
- Mesaj n°52
Re: Poze -mancarea din Corea
<script src='http://img560.imageshack.us/shareable/?i=motcov.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
Morcov marinat in stil coreean
Dupa aceasta receta se pot prepara urmatoarele legume: sfecla rosie, bostanei, ardeiul dulce cu morcov impreuna, ridichea neagra , varza. Deasemenea se poate prepara si vinata, numai ca dupa ce o dati prin razatoare mai mascata sau lo taiati in feliute subtiri -o prajiti cu uleiul timp de 5-8 minute. In rest , toate erapele recetei le repetati. Puteti sa preparati cantitati mai mari si sa le pastrati in borcane de sticla la rece pina la 10 zile. Pentru masa de sarbatoare puteti sa preparati aceasta receta cu diferite legume si sa le serviti in asorti la masa.
Ingrediente
* 1 kg de morcov,
* 1 lingura masa de zahar,
* 1 lingura de masa de sare,
* 0.5 lingurita de ardei negru macinat sau ardei rosu macinat sau in proprotie de 50m la 50 dar sa fie numai 0.5 lingurita
* 4 linguri de masa de otet de masa
* 1 lingurita de coriandru
* 1 capatina mijlocie de usturoi
* 0.5 de pahar de ulei
Morcov marinat in stil coreean
Dupa aceasta receta se pot prepara urmatoarele legume: sfecla rosie, bostanei, ardeiul dulce cu morcov impreuna, ridichea neagra , varza. Deasemenea se poate prepara si vinata, numai ca dupa ce o dati prin razatoare mai mascata sau lo taiati in feliute subtiri -o prajiti cu uleiul timp de 5-8 minute. In rest , toate erapele recetei le repetati. Puteti sa preparati cantitati mai mari si sa le pastrati in borcane de sticla la rece pina la 10 zile. Pentru masa de sarbatoare puteti sa preparati aceasta receta cu diferite legume si sa le serviti in asorti la masa.
Ingrediente
* 1 kg de morcov,
* 1 lingura masa de zahar,
* 1 lingura de masa de sare,
* 0.5 lingurita de ardei negru macinat sau ardei rosu macinat sau in proprotie de 50m la 50 dar sa fie numai 0.5 lingurita
* 4 linguri de masa de otet de masa
* 1 lingurita de coriandru
* 1 capatina mijlocie de usturoi
* 0.5 de pahar de ulei
ada- Membru
- Mesaje : 60
Data de inscriere : 28/10/2010
- Mesaj n°53
Re: Poze -mancarea din Corea
KIMCHI - este emblema bucatariei coreene,considerata cea mai sanatoasa mancare coreeana.Este o garnitura din varza si ardei iute,tinuta la fermentare cateva luni,in vase de lut.Contine vitamina C si este bogata in fibre.Uneori se mai folosesc la murat ceapa verde,castraveti,ridichi,dar si pestele,crustaceele,fructele.
<script src='http://img203.imageshack.us/shareable/?i=kimchi.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
<script src='http://img203.imageshack.us/shareable/?i=kimchi.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
ada- Membru
- Mesaje : 60
Data de inscriere : 28/10/2010
- Mesaj n°54
Re: Poze -mancarea din Corea
BUCATARIA COREEANA
Bucataria coreeana are mari influente chinezesti si japoneze.
Este o bucatarie extrem de abundenta si iute foc!
Se bazeaza pe consumul de orez,legume,taitei,tofu,peste,alge si carne (pui,porc,vita si caine).
Mancarea este asezonata predominant cu usturoi,ghimbir,sos de soia,ceapa verde si ulei de susan,plus un dozaj atent de zahar si otet de orez.
In mancarea coreeana,semintele de susan sunt intotdeauna prajite inainte de a fi adaugate in mancare,pentru a li se intensifica aroma.
<script src='http://img525.imageshack.us/shareable/?i=bucatariacoreeana1.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
Admin Claudiu- Fondator
- Mesaje : 1858
Data de inscriere : 14/01/2010
Varsta : 27
Localizare : Cluj Napoca
- Mesaj n°55
Re: Poze -mancarea din Corea
Pozele astea imi fac o pofta....
Frumoase pozele
Frumoase pozele
Ratiu Catalina- Fondator
- Mesaje : 100
Data de inscriere : 02/02/2010
Varsta : 28
- Mesaj n°56
Re: Poze -mancarea din Corea
http://www.a1.ro/family-time/food/bucataria-coreeana-savoare-si-sanatate-in-bucate-131360.html
Bucătăreasa regala înapoi la datorie .Scuze de absenta . Curând poze noi cu ,, experimentele mele legate de mancarea din Coreea,,.Pofta buna la privit si încercat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =-}]":?.
Bucătăreasa regala înapoi la datorie .Scuze de absenta . Curând poze noi cu ,, experimentele mele legate de mancarea din Coreea,,.Pofta buna la privit si încercat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =-}]":?.
Ratiu Catalina- Fondator
- Mesaje : 100
Data de inscriere : 02/02/2010
Varsta : 28
- Mesaj n°57
Re: Poze -mancarea din Corea
Admin Claudiu- Fondator
- Mesaje : 1858
Data de inscriere : 14/01/2010
Varsta : 27
Localizare : Cluj Napoca
- Mesaj n°58
Re: Poze -mancarea din Corea
Catalina Sang-gun
ada- Membru
- Mesaje : 60
Data de inscriere : 28/10/2010
- Mesaj n°59
Re: Poze -mancarea din Corea
[Foto & articolul] Cookie coreeană tradiţională Delights.
Cr. - Http://english.chosun.com/
"Dagwa", cuvânt coreean pentru răcoritoare, cuprinde mai multe cookie-uri traditionale coreene, bomboane, şi prăjituri. Aceste dulciuri sunt destul de diferite de biscuiti creveţi, biscuiţi de ciocolată şi chipsuri picante găsit în supermarket-uri coreeană. Yakgwa şi dasik sunt probabil cele mai notabile în sensul că acestea oferă o introspecţie în stilul de viaţă tradiţional de coreeni cu lor stratificări sociale distincte şi gust unic.
"Yakgwa" a fost cea mai mare parte sa bucurat de clasele de sus şi a fost preţuit pentru a fi puse din cele mai bune ingrediente. Făină utilizată a fost preţuit, intrucat a necesitat patru sezoane de creştere la coc, şi astfel oamenii au crezut că a capturat esenta de primavara, vara, toamna, şi iarna. Potrivit enciclopedii din perioada Chosun, faina a fost considerat o sursă de mai multe substanţe nutritive la momentul.
În plus, aluatul faina a fost apoi amestecate cu miere, care a fost, de asemenea, considerată foarte datorită proprietăţilor sale de vindecare multe. De fapt, cele mai multe produse alimentare realizate cu miere a fost considerat medicament. "Yakgwa" în sine înseamnă literal "fructe medicamentos". Prăjituri au fost apoi prajite in ulei, cunoscuta pentru proprietatile sale de detoxifiere.
Dulce cunoscut sub numele de dasik reflectă, de asemenea, tradiţia coreeană. cereale diverse, cum ar fi susan, castane, mazare verde şi făină sunt amestecate cu miere şi presate pentru a forma diferite modele. Fiecare piesa are o culoare diferită şi model.
La fel de variate ca modele diferite, variind de la floare, simetrii tradiţionale, caractere, şi chiar la forme de animale, au fost utilizările de dasik. Acesta a fost servit în formalităţi obişnuite, cum ar fi ritualuri ancestrale, nunti si banchete pentru oaspeţi de onoare, şi pentru tratează pentru membrii familiei regale.
Yakgwa şi dasik rămân frumoase manifestări de patrimoniu şi coreene sunt adesea servit ca desert astazi, la magazinele de rafinat de ceai coreean sau restaurante. Ele sunt de obicei servite cu băuturi calde sau reci cum ar fi ceai verde, ceai ginseng, ceai de lămâie, sau punch de fructe, precum şi orez punch cunoscut sub numele de punch sikhye sau scorţişoară cu uscate sujeonggwa numit curmal japonez.
<script src='http://img155.imageshack.us/shareable/?i=61304664.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
<script src='http://img833.imageshack.us/shareable/?i=scuomogosireh6550x412.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
<script src='http://img573.imageshack.us/shareable/?i=view2y.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
Cr. - Http://english.chosun.com/
"Dagwa", cuvânt coreean pentru răcoritoare, cuprinde mai multe cookie-uri traditionale coreene, bomboane, şi prăjituri. Aceste dulciuri sunt destul de diferite de biscuiti creveţi, biscuiţi de ciocolată şi chipsuri picante găsit în supermarket-uri coreeană. Yakgwa şi dasik sunt probabil cele mai notabile în sensul că acestea oferă o introspecţie în stilul de viaţă tradiţional de coreeni cu lor stratificări sociale distincte şi gust unic.
"Yakgwa" a fost cea mai mare parte sa bucurat de clasele de sus şi a fost preţuit pentru a fi puse din cele mai bune ingrediente. Făină utilizată a fost preţuit, intrucat a necesitat patru sezoane de creştere la coc, şi astfel oamenii au crezut că a capturat esenta de primavara, vara, toamna, şi iarna. Potrivit enciclopedii din perioada Chosun, faina a fost considerat o sursă de mai multe substanţe nutritive la momentul.
În plus, aluatul faina a fost apoi amestecate cu miere, care a fost, de asemenea, considerată foarte datorită proprietăţilor sale de vindecare multe. De fapt, cele mai multe produse alimentare realizate cu miere a fost considerat medicament. "Yakgwa" în sine înseamnă literal "fructe medicamentos". Prăjituri au fost apoi prajite in ulei, cunoscuta pentru proprietatile sale de detoxifiere.
Dulce cunoscut sub numele de dasik reflectă, de asemenea, tradiţia coreeană. cereale diverse, cum ar fi susan, castane, mazare verde şi făină sunt amestecate cu miere şi presate pentru a forma diferite modele. Fiecare piesa are o culoare diferită şi model.
La fel de variate ca modele diferite, variind de la floare, simetrii tradiţionale, caractere, şi chiar la forme de animale, au fost utilizările de dasik. Acesta a fost servit în formalităţi obişnuite, cum ar fi ritualuri ancestrale, nunti si banchete pentru oaspeţi de onoare, şi pentru tratează pentru membrii familiei regale.
Yakgwa şi dasik rămân frumoase manifestări de patrimoniu şi coreene sunt adesea servit ca desert astazi, la magazinele de rafinat de ceai coreean sau restaurante. Ele sunt de obicei servite cu băuturi calde sau reci cum ar fi ceai verde, ceai ginseng, ceai de lămâie, sau punch de fructe, precum şi orez punch cunoscut sub numele de punch sikhye sau scorţişoară cu uscate sujeonggwa numit curmal japonez.
<script src='http://img155.imageshack.us/shareable/?i=61304664.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
<script src='http://img833.imageshack.us/shareable/?i=scuomogosireh6550x412.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
<script src='http://img573.imageshack.us/shareable/?i=view2y.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
Ratiu Catalina- Fondator
- Mesaje : 100
Data de inscriere : 02/02/2010
Varsta : 28
- Mesaj n°60
Re: Poze -mancarea din Corea
O alta reteta din bucataria coreeana care sper sa va placa macar pe jumatate cat mi-a placut mie.
Hobakjeon (sau ho bak jun) pe limba lor.
Sunt foaarte bune, iar servite cu sosul picant... e tot ce-ti poti dori )
Ne trebuie:
Pentru clatite:
cca 500 g dovlecei
160 g faina
200 ml apa
sare, piper
2-3 lg de ulei pt uns tigaia
Pentru sos:
sos de soia
1 lg ceapa tocata ff marunt
1 catel mare de usturoi
1/2 lgt ardei iute
Cum se fac:
Spalam dovleceii bine, nu este nevoie sa ii curatam de coaja.
Ii taiem rondele subtiri de cca 1,5-2mm si apoi rondelele le taiem batonase (cam de marimea betelor de chibrit).
Amestecam faina cu apa, pusa treptat sa nu se faca cocoloase, punem sare, piper.
Punem dovleceii taiati in compozitia de faina si apa si omogenizam incet.
Incingem o tava de teflon, o ungem cu putin ulei (procedam ca la clatiele clasice), o lasam sa se incinga si punem in mijloc cu un polonic sau cu o lingura mai mare cca 2-3 lg de compozitie.
O presam usor pentru a nu avea denivelari si incercam sa o intindem (cu dosul lingurii) pe cat posibil in forma rotunda.
O intoarcem dupa 2-3 minute. Daca nu este suficient de rumena, o mai putem intoarce din nou dupa ce cealalta parte este gata.
Facem sosul, amestecand sosul de soia (cca 50 g) cu ceapa tocata ff marunt, usturoiul pisat si ardeiul iute rocat ff marunt.
Orice ar fi, nu renuntati la sos. Este cireasa de pe… pancakes, care da tot farmecul, credeti-ma!
Servim clatitele cu mana (asa sunt mai buuuune) rupand bucati din ele si inmuindu-le in sosul de soia preparat mai sus.
Enjoy!
Hobakjeon (sau ho bak jun) pe limba lor.
Sunt foaarte bune, iar servite cu sosul picant... e tot ce-ti poti dori )
Ne trebuie:
Pentru clatite:
cca 500 g dovlecei
160 g faina
200 ml apa
sare, piper
2-3 lg de ulei pt uns tigaia
Pentru sos:
sos de soia
1 lg ceapa tocata ff marunt
1 catel mare de usturoi
1/2 lgt ardei iute
Cum se fac:
Spalam dovleceii bine, nu este nevoie sa ii curatam de coaja.
Ii taiem rondele subtiri de cca 1,5-2mm si apoi rondelele le taiem batonase (cam de marimea betelor de chibrit).
Amestecam faina cu apa, pusa treptat sa nu se faca cocoloase, punem sare, piper.
Punem dovleceii taiati in compozitia de faina si apa si omogenizam incet.
Incingem o tava de teflon, o ungem cu putin ulei (procedam ca la clatiele clasice), o lasam sa se incinga si punem in mijloc cu un polonic sau cu o lingura mai mare cca 2-3 lg de compozitie.
O presam usor pentru a nu avea denivelari si incercam sa o intindem (cu dosul lingurii) pe cat posibil in forma rotunda.
O intoarcem dupa 2-3 minute. Daca nu este suficient de rumena, o mai putem intoarce din nou dupa ce cealalta parte este gata.
Facem sosul, amestecand sosul de soia (cca 50 g) cu ceapa tocata ff marunt, usturoiul pisat si ardeiul iute rocat ff marunt.
Orice ar fi, nu renuntati la sos. Este cireasa de pe… pancakes, care da tot farmecul, credeti-ma!
Servim clatitele cu mana (asa sunt mai buuuune) rupand bucati din ele si inmuindu-le in sosul de soia preparat mai sus.
Enjoy!
Ratiu Catalina- Fondator
- Mesaje : 100
Data de inscriere : 02/02/2010
Varsta : 28
- Mesaj n°61
Re: Poze -mancarea din Corea
http://lh3.ggpht.com/_JSSqn84FcT0/TLHJ17IKnPI/AAAAAAAAKDk/NLH3oPpcqL0/s1600-h/clatite-cu-dovlecel[1].jpg
http://lh5.ggpht.com/_JSSqn84FcT0/TLHJ3hpx-GI/AAAAAAAAKDw/VRxcihJi_G8/s1600-h/IMG_0595_1[1].jpg
http://lh4.ggpht.com/_JSSqn84FcT0/TLHJ5mMgPWI/AAAAAAAAKD8/955ePh1fbv0/s1600-h/IMG_0607_1[1].jpg
http://lh3.ggpht.com/_JSSqn84FcT0/TLHJ8H_JzKI/AAAAAAAAKEQ/JTz-eKlJdPo/s1600-h/IMG_0612_1[1].jpg
http://lh5.ggpht.com/_JSSqn84FcT0/TLHJ9z2IyoI/AAAAAAAAKEg/eVy6oVcdO6w/s1600-h/IMG_0614_1[1].jpg
http://lh5.ggpht.com/_JSSqn84FcT0/TLHJ3hpx-GI/AAAAAAAAKDw/VRxcihJi_G8/s1600-h/IMG_0595_1[1].jpg
http://lh4.ggpht.com/_JSSqn84FcT0/TLHJ5mMgPWI/AAAAAAAAKD8/955ePh1fbv0/s1600-h/IMG_0607_1[1].jpg
http://lh3.ggpht.com/_JSSqn84FcT0/TLHJ8H_JzKI/AAAAAAAAKEQ/JTz-eKlJdPo/s1600-h/IMG_0612_1[1].jpg
http://lh5.ggpht.com/_JSSqn84FcT0/TLHJ9z2IyoI/AAAAAAAAKEg/eVy6oVcdO6w/s1600-h/IMG_0614_1[1].jpg
Ratiu Catalina- Fondator
- Mesaje : 100
Data de inscriere : 02/02/2010
Varsta : 28
- Mesaj n°62
Re: Poze -mancarea din Corea
http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.euforia.tv/uploads/modules/news/14026/korea.JPG&imgrefurl=http://www.euforia.tv/articol/cuisine/articole/bucataria-coreana-bogatie-de-gusturi-si-culori-14026.html&usg=__Ti8wE7QifK442iBwq1Edx7xZcQw=&h=667&w=1000&sz=110&hl=ro&start=0&zoom=1&tbnid=gK-CL7sjS5XzNM:&tbnh=153&tbnw=203&ei=TBtgTe55iYWzBqCszbkI&prev=/images%3Fq%3Dculori%2Bde%2Bpictat%2Bcorea%26um%3D1%26hl%3Dro%26rlz%3D1C1CHMZ_roRO331RO331%26biw%3D1024%26bih%3D653%26tbs%3Disch:10,12&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=708&vpy=274&dur=4054&hovh=183&hovw=275&tx=105&ty=76&oei=TBtgTe55iYWzBqCszbkI&page=1&ndsp=12&ved=1t:429,r:7,s:0&biw=1024&bih=653
Coreea de sud este situata in estul Asiei, in partea de nord a Peninsulei Coreene, avand ca vecini Republica Chineza in vest, Japonia in est si Coreea de nord in nord. Ocupa partea de sud a Peninsulei Coreene, adica circa 1.100 de kilometri din continentul asiatic, fiind flancata de Marea Galbena la vest si Marea Japoniei la est.
Coreea poate fi impartita in patru mari regiuni: estul tarii, bogata in lanturi muntoase inalte si fasii inguste de campie, regiunea de vest formata in mare parte din bazine hidrografice, dealuri si campii largi de coasta, regiunea de sud-vest in care predomina muntii si vaile si regiunea din sud-est, dominata de bazinul larg al raului Nakdong.
Aceasta tara tinde sa aiba un climat umed continental si un climat subtropical umed, fiind afectata de musonul din Asia de Est, cu precipitatii grele in vara in timpul sezonului ploios ce incepe la sfarsitul lunii iunie si se termina la sfarsitul lunii iulie.
Desi Coreea de Sud imparte cultura traditionala cu Coreea de Nord, fiecare tara a incercat sa-si creeze propriile forme de cultura contemporana, mai ales dupa anul 1945 cand Peninsula Coreeana a fost impartita in doua. Industrializarea si urbanizarea tarii a au adus multe shimbari in modul de viata al coreenilor, conducand la o concentrare a populatiei in marile orase, in special in capitala Seul.
Arta a fost influentata in special de budism si confucianism, lucru care se poate observa cu usurinta in multe dintre picturile traditionale, sculpturi, ceramica sau in spectacole. Ceremonia ceaiului, pansori (un gen de muzica coreeana traditionala), talchum (dans coreean in care artistii poarta masti si canta), sau buchaechum (dans traditional in care artistii sunt doar femei) sunt iarasi importante forme de arta coreeana.
LECTIE DE BUCATARIE DE LA UN MAESTRU
La 15 octombrie 2010, cu ocazia implinirii a 20 de ani de relatii diplomatice intre Republica Coreea (sau Coreea de Sud) si Romania, Ambasada coreeana la Bucuresti a organizat la Clubul Diplomatic din Capitala o seara a culturii gastronomice coreene.
Pe langa multele feluri de mancare traditionale ce au fost degustate, organizatorii au oferit invitatilor si o lectie de gatit, lectie prezentata de catre Hyang Ja Yang, bucatareasa Ambasadei Coreei la Bucuresti si presedinte al Worl Food Culture Center sau Centrul Mondial de Cultura Culinara din Seul.
Lucrand de peste 30 de ani in domeniul culinar, Hyang Ja Yang incearca sa promoveze scoala si mancarea coreeana de cate ori are ocazia. Avand alaturi o echipa de cinci bucatari, a incercat sa le suscite interesul invitatilor, aratandu-le de ce mancarea coreeana este deosebita, prin prepararea unor feluri de mancare.
Bi Bim Bap, constand intr-un bol in care sunt puse alimente cum ar fi orezul, legume si ou, toate taiate julien si Jap Chae, un alt fel de mancare, ce contine carne, legume si sos de soia ce se amesteca bine cu paste din cartofi dulci au fost retetele alese pentru acea demonstratie.
Lectia a fost primita si privita cu mult entuziasm, aplauzele de la sfarsit recompensand stradania doamnei Hyang Ja Yang.
INGREDIENTE FOLOSITE IN BUCATARIA COREEANA
Bucataria coreeana are la baza o multitudine de ingrediente, cum ar fi orezul, taiteii, branza tofu, legumele si carnea. Mesele traditionale ofera un numar mare de garnituri (banchan), care insotesc orezul cu bob scurt gatit la abur. Kimchi sau varza murata este servita de obicei la fiecare masa. Marinata este compusa de obicei din ulei de susan, doejang sau pasta de soia fermenata, sos de soia, sare, usturoi, ghimbir, fulgi de ardei si gochunjang sau pasta de ardei iute rosu.
Asa cum ne spunea Hyang Ja Yang, cu ocazia unei nunti, pentru a-si arata respectul pentru cei in varsta, mancarea care se serveste este aceeasi care se servea la masa regelui inca de acum 500 de ani si care a intrat in lista cu bunuri nationale ale Coreei de Sud.
Condimentele folosite sunt numeroase, printre ele aflandu-se produse obtinute din soia fermentata (sos de soia, doenjang), otetul de orez, piperuil rosu, piperul negru, piperul chinezesc, mustarul, dar si prunele, usturoiul, ceapa, ghimbirul si prazul. Carnea utilizata in retete poate fi de vaca, pui sau porc dar si de peste, cum ar fi cea de macrou, hering, creveti, caracatita, scoici.
Lista ar putea continua cu legumele, care sunt de o mare varietate si, de obicei, sunt servite crude, in salate sau murate, dar si ca adaos in mancarurile fripte sau prajite. Cele mai folosite in viata de zi cu zi include daikon sau ridichea orientala, varza Napa sau varza chinezeasca, castravetele verde, cartofii, cartofii dulci, spanacul, ceapa, usturoiul, ardeii chili, alge de mare, ciuperci de diferite feluri si radacina de lotus.
MANCARE GUSTOASA SI SANATOASA
Numele felurilor de mancare coreene sunt numeroase si este greu sa alegi care din ele sunt reprezentative pentru aceasta tara. Cele mai cunoscute insa sunt supa de Ha Ghim Ja, o supa de culoare neagra foarte buna pentru sanatate, ce contine un ingredient ce neutralizeaza oxigenul activ, este excelenta in combaterea cancerului si in prevenirea problemelor cardiace.
Apoi, salata de creveti, plina de vitamine, minerale si calciu datorita legumelor si mai ales crevetilor, salata de ginseng cu sos de mustar, Mu Ssam in trei culori, preparat dintr-o specie de ridiche coreeana sau Jap Chae, ce contine carne, legume si sos de soia. O supa foarte sanatoasa este si supa de Mi Yuck sau alge, bogata in minerale si viatmine. Sik Hye de Back Ryun Cho (de culoare rosie) este bautura traditionala a Coreei, fiind preparata din orez si malt, avand un gust mai bun daca este servita rece decat calda.
Indiferent ce retete veti incerca, aveti garantia unei mancari gustoase si sanatoase. Toate ingredientele folosite in bucataria coreeana sunt combinate in asa fel incat sa ajute la combaterea, ameliorarea sau chiar eliminarea unei boli. Dar mai important, toate preparatele au gusturi si savori unice. Toate te imbie sa servesti o data, inca o data si inca o data.
Coreea de sud este situata in estul Asiei, in partea de nord a Peninsulei Coreene, avand ca vecini Republica Chineza in vest, Japonia in est si Coreea de nord in nord. Ocupa partea de sud a Peninsulei Coreene, adica circa 1.100 de kilometri din continentul asiatic, fiind flancata de Marea Galbena la vest si Marea Japoniei la est.
Coreea poate fi impartita in patru mari regiuni: estul tarii, bogata in lanturi muntoase inalte si fasii inguste de campie, regiunea de vest formata in mare parte din bazine hidrografice, dealuri si campii largi de coasta, regiunea de sud-vest in care predomina muntii si vaile si regiunea din sud-est, dominata de bazinul larg al raului Nakdong.
Aceasta tara tinde sa aiba un climat umed continental si un climat subtropical umed, fiind afectata de musonul din Asia de Est, cu precipitatii grele in vara in timpul sezonului ploios ce incepe la sfarsitul lunii iunie si se termina la sfarsitul lunii iulie.
Desi Coreea de Sud imparte cultura traditionala cu Coreea de Nord, fiecare tara a incercat sa-si creeze propriile forme de cultura contemporana, mai ales dupa anul 1945 cand Peninsula Coreeana a fost impartita in doua. Industrializarea si urbanizarea tarii a au adus multe shimbari in modul de viata al coreenilor, conducand la o concentrare a populatiei in marile orase, in special in capitala Seul.
Arta a fost influentata in special de budism si confucianism, lucru care se poate observa cu usurinta in multe dintre picturile traditionale, sculpturi, ceramica sau in spectacole. Ceremonia ceaiului, pansori (un gen de muzica coreeana traditionala), talchum (dans coreean in care artistii poarta masti si canta), sau buchaechum (dans traditional in care artistii sunt doar femei) sunt iarasi importante forme de arta coreeana.
LECTIE DE BUCATARIE DE LA UN MAESTRU
La 15 octombrie 2010, cu ocazia implinirii a 20 de ani de relatii diplomatice intre Republica Coreea (sau Coreea de Sud) si Romania, Ambasada coreeana la Bucuresti a organizat la Clubul Diplomatic din Capitala o seara a culturii gastronomice coreene.
Pe langa multele feluri de mancare traditionale ce au fost degustate, organizatorii au oferit invitatilor si o lectie de gatit, lectie prezentata de catre Hyang Ja Yang, bucatareasa Ambasadei Coreei la Bucuresti si presedinte al Worl Food Culture Center sau Centrul Mondial de Cultura Culinara din Seul.
Lucrand de peste 30 de ani in domeniul culinar, Hyang Ja Yang incearca sa promoveze scoala si mancarea coreeana de cate ori are ocazia. Avand alaturi o echipa de cinci bucatari, a incercat sa le suscite interesul invitatilor, aratandu-le de ce mancarea coreeana este deosebita, prin prepararea unor feluri de mancare.
Bi Bim Bap, constand intr-un bol in care sunt puse alimente cum ar fi orezul, legume si ou, toate taiate julien si Jap Chae, un alt fel de mancare, ce contine carne, legume si sos de soia ce se amesteca bine cu paste din cartofi dulci au fost retetele alese pentru acea demonstratie.
Lectia a fost primita si privita cu mult entuziasm, aplauzele de la sfarsit recompensand stradania doamnei Hyang Ja Yang.
INGREDIENTE FOLOSITE IN BUCATARIA COREEANA
Bucataria coreeana are la baza o multitudine de ingrediente, cum ar fi orezul, taiteii, branza tofu, legumele si carnea. Mesele traditionale ofera un numar mare de garnituri (banchan), care insotesc orezul cu bob scurt gatit la abur. Kimchi sau varza murata este servita de obicei la fiecare masa. Marinata este compusa de obicei din ulei de susan, doejang sau pasta de soia fermenata, sos de soia, sare, usturoi, ghimbir, fulgi de ardei si gochunjang sau pasta de ardei iute rosu.
Asa cum ne spunea Hyang Ja Yang, cu ocazia unei nunti, pentru a-si arata respectul pentru cei in varsta, mancarea care se serveste este aceeasi care se servea la masa regelui inca de acum 500 de ani si care a intrat in lista cu bunuri nationale ale Coreei de Sud.
Condimentele folosite sunt numeroase, printre ele aflandu-se produse obtinute din soia fermentata (sos de soia, doenjang), otetul de orez, piperuil rosu, piperul negru, piperul chinezesc, mustarul, dar si prunele, usturoiul, ceapa, ghimbirul si prazul. Carnea utilizata in retete poate fi de vaca, pui sau porc dar si de peste, cum ar fi cea de macrou, hering, creveti, caracatita, scoici.
Lista ar putea continua cu legumele, care sunt de o mare varietate si, de obicei, sunt servite crude, in salate sau murate, dar si ca adaos in mancarurile fripte sau prajite. Cele mai folosite in viata de zi cu zi include daikon sau ridichea orientala, varza Napa sau varza chinezeasca, castravetele verde, cartofii, cartofii dulci, spanacul, ceapa, usturoiul, ardeii chili, alge de mare, ciuperci de diferite feluri si radacina de lotus.
MANCARE GUSTOASA SI SANATOASA
Numele felurilor de mancare coreene sunt numeroase si este greu sa alegi care din ele sunt reprezentative pentru aceasta tara. Cele mai cunoscute insa sunt supa de Ha Ghim Ja, o supa de culoare neagra foarte buna pentru sanatate, ce contine un ingredient ce neutralizeaza oxigenul activ, este excelenta in combaterea cancerului si in prevenirea problemelor cardiace.
Apoi, salata de creveti, plina de vitamine, minerale si calciu datorita legumelor si mai ales crevetilor, salata de ginseng cu sos de mustar, Mu Ssam in trei culori, preparat dintr-o specie de ridiche coreeana sau Jap Chae, ce contine carne, legume si sos de soia. O supa foarte sanatoasa este si supa de Mi Yuck sau alge, bogata in minerale si viatmine. Sik Hye de Back Ryun Cho (de culoare rosie) este bautura traditionala a Coreei, fiind preparata din orez si malt, avand un gust mai bun daca este servita rece decat calda.
Indiferent ce retete veti incerca, aveti garantia unei mancari gustoase si sanatoase. Toate ingredientele folosite in bucataria coreeana sunt combinate in asa fel incat sa ajute la combaterea, ameliorarea sau chiar eliminarea unei boli. Dar mai important, toate preparatele au gusturi si savori unice. Toate te imbie sa servesti o data, inca o data si inca o data.
Admin Claudiu- Fondator
- Mesaje : 1858
Data de inscriere : 14/01/2010
Varsta : 27
Localizare : Cluj Napoca
- Mesaj n°63
Re: Poze -mancarea din Corea
Hmm suna bine
./'./'Calina./'./'- Membru
- Mesaje : 6
Data de inscriere : 16/11/2010
- Mesaj n°64
Re: Poze -mancarea din Corea
wow ! Bucataria coreeana seamana mult cu cea japoneza...
Ratiu Catalina- Fondator
- Mesaje : 100
Data de inscriere : 02/02/2010
Varsta : 28
- Mesaj n°65
Re: Poze -mancarea din Corea
http://frunzetticosmin.blogspot.com/2011/05/cele-mai-ciudate-mancaruri-din-lume.html
Revin după o vacanta lunga cu cel mai ciudat fel de mâncare din aceasta țară.Cine a mai auzit sa mâncăm viermi de matase.
Revin după o vacanta lunga cu cel mai ciudat fel de mâncare din aceasta țară.Cine a mai auzit sa mâncăm viermi de matase.
marya1114- Membru
- Mesaje : 74
Data de inscriere : 28/11/2010
Varsta : 29
Localizare : Arad,Romania
- Mesaj n°66
Re: Poze -mancarea din Corea
De-abia astept sa le incerc,fiindca arata delicios!