FORUM DEDICAT IUBITORILOR DE FILME COREENE


  coreea de astazii.......

  mishildam
  mishildam
  Membru
  Membru

  Mesaje : 102
  Data de inscriere : 28/03/2012
  Varsta : 28
  Localizare : chisinau

  coreea de astazii....... Empty coreea de astazii.......

  Mesaj  mishildam la data de Joi Mar 29, 2012 5:48 am

  correa contemporana
  justme
  justme
  Membru
  Membru

  Mesaje : 36
  Data de inscriere : 06/02/2012

  coreea de astazii....... Empty Re: coreea de astazii.......

  Mesaj  justme la data de Vin Mar 30, 2012 6:20 am

  Coreea a fost unită până în 1948; în momentul de față este împărțită în Coreea de Sud și Coreea de Nord. Coreea de Sud, official Republica Coreea, este o țară capitalistă și democrată, membră a ONU, WTO, OECD și G-20 (țări dezvoltate). Coreea de Nord, oficial Republica Populară Democrată Coreea, este o țară comunistă, fondata de Kim Ir-sen și condusă azi de Kim Jong-un.
  Dovezi arheologice și lingvistice sugerează că originile coreenilor au fost în limba altaică, limba migratorilor din centul și sudul Siberiei,[1] care au populat Coreea antic in valuri succesive din Neolitic pana in Epoca Bronzului. Adoptarea sistemului de scriere chinezesc ("Hanja" în coreeană) in secolul II î.Hr,[2][3] și Budismul în secolul IV d.Hr, au avut efecte profunde în Cele trei regate ale Coreei.Una dintre cele mai vechi civilizații ale lumii, Coreea a apărut odată cu întemeierea regatului Gojoseon, în anul 2333 Î.Hr., conform legendei lui Dangun. În secolul al IV-lea, adoptarea budismului și răspândirea scrierii chineze au avut un efect profund asupra societății din această zonă.
  După unificarea celor trei regate coreene în 676, Coreea a avut o singură conducere și și-a menținut independența politică și culturală, în ciuda invaziilor mongole din secolul al XIII-lea și a invaziilor japoneze din secolul al XVI-lea. În secolul al XV-lea, în timpul domniei regelui Sejong cel Mare, a fost creat alfabetul corean hangul.
  La sfârșitul secolului al XIX-lea, Japonia a forțat Coreea să iasă din sfera de influență a Chinei, intrând în sfera sa de influență. În urma războaielor cu China și Rusia, Japonia a câștigat controlul asupra Coreei, iar în 1910 Coreea a fost anexată Japoniei. În 1919 rezistența coreană împotriva ocupației japoneze brutale s-a manifestat prin mișcarea populară "1 Martie", numită și Mișcarea Samil. Forțele de poliție și armata japoneză au înăbușit cu forța mișcarea, în jur de 7000 de oameni fiind uciși.
  În 1945, în urma înfrângerii Japoniei în cel de-al Doilea Război Mondial, armatele Uniunii Sovietice și ale Statelor Unite au ocupat jumătatea de nord, respectiv cea de sud a peninsulei. Cei doi inamici în Războiul Rece au sprijinit formarea unor guverne care agreau propriile ideologii, ajungându-se la împărțirea actuală a Coreei în două state: Coreea de Nord și Coreea de Sud.Peninsula Coreei este localizată în estul Asiei, întinzându-se pe o fâșie lungă de aproximativ 1.100 km în Oceanul Pacific, fiind înconjurată de Marea Galbenă la vest, Marea Chinei de Est la sud și Marea Japoniei la est. Spre nord-vest, râul Yalu separă Coreea de China, iar spre nord-est, râul Tumen separă Coreea de Rusia. Considerând aceste granițe naturale, suprafața peninsulei Coreei este de aproximativ 220.000 km², având 8.460 km de țărm. În jurul Coreei există 3.579 de insule, printre cele mai importante fiind Jeju-do, Ulleung-do și Dokdo (ultima fiind revendicată și de Japonia, unde se numește Insula Takeshima).
  O mare parte a peninsulei are un relief muntos, în special în partea de nord și în partea de est a Coreei. Cel mai înalt munte este Muntele Baekdu (2744m).
  justme
  justme
  Membru
  Membru

  Mesaje : 36
  Data de inscriere : 06/02/2012

  coreea de astazii....... Empty Re: coreea de astazii.......

  Mesaj  justme la data de Vin Mar 30, 2012 6:22 am

  coreea de astazii....... S_circuite_exotice_2012_circuite_coreea_de_sud_2012_61308coreea de astazii....... Coreea-de-Sud--tara-cu-cea-mai--verde--economiecoreea de astazii....... Images?q=tbn:ANd9GcSVwv5CxTE3dlDP60KvZVJj3bCDe43ksbIMjPsox5YDSaO6HEPm

  Continut sponsorizat

  coreea de astazii....... Empty Re: coreea de astazii.......

  Mesaj  Continut sponsorizat

   Subiecte similare

   -

   Acum este: Dum Feb 23, 2020 12:27 pm