FORUM DEDICAT IUBITORILOR DE FILME COREENE


  Episodul 5

  Distribuiţi
  avatar
  Admin Claudiu
  Fondator

  Mesaje : 1858
  Data de inscriere : 14/01/2010
  Varsta : 20
  Localizare : Cluj Napoca

  Episodul 5

  Mesaj  Admin Claudiu la data de Mar Mar 27, 2012 5:07 am

  Sub pretextul că vrea să vorbească cu stareţul, Gye Baek doreşte de fapt să se răzbune pe Prinţul care îl umilise. Întors pe munte, tânărul se odihneşte chiar în camera unde tatăl său îşi găsea mesajele secrete. Uija este nevoit să ia parte la o ceremonie dureroasă, în memoria mamei lui. Se comportă în continuare prostesc retrăgându-se în băutură spre disperarea eunucului său. Sa Taek Bi îşi face apariţia neînţelegând gesturile lui Uija faţă de memoria mamei lui naturale. Prinţul însă îşi continuă jocul şi îi spune Reginei că el preferă să slujească o Regină vie şi nu o bucată de lemn. La sugestia răutăcioasă a fratelui său vitreg, Uija nu ezită şi aruncă în foc placa comemorativă a Reginei Seonhwa plângâng şi râzând ironic. Sa Taek începe să înţeleagă jocul pentru supravieţuire al fiului său vitreg.

  Gye Baek se trezeşte şi părăseşte cabana la timp, înainte de a ajunge tată său. Îl vede şi îl urmăreşte. Uija continuă să facă tot ceea ce poate pentru a-şi convinge mama vitregă de sinceritate, deşi aceasta nu-l crede. Împreună cu fratele său se întoarce spre Palat, dar este oprit de Mu Jin care apare din pădure. Gye Baek se interpune între sabia tatălui său şi Prinţul Uija. Mu Jin realizează că de fapt fusese pus să-l ucidă pe Prinţul pentru care şi-ar fi dat el însuşi viaţa. Amintiri vechi revin, în timp ce Sa Taek consideră că de acum a început era succesiunilor pur sânge Baekje prin uciderea fiului ei vitreg.


  Pentru Mu Jin este momentul întoarcerii în timp şi nu înţelege atitudinea de acum a lui Uija. Simte din vorbele lui că de fapt nu este sincer. Gye Baek nu înţelege relaţia dintre tatăl său şi Prinţ şi mai ales de ce îi spune general. Mu Jin nu crede băiatul hotărât de altădată s-a schimbat atât de mult şi e la un pas să se sinucidă pentru că a trăit crezând într-un om deja mort. În faţa acestei situaţii, Uija este cu adevărat sincer şi îi spune că are cel puţin trei motive pentru a se întoarce la Palat. În final el trebuie să ajungă Rege şi să-i pedepsească pe cei care i-au ucis mama. Pentru asta însă va avea nevoie de general. Mu Jin este în sfârşit împăcat şi îşi prezintă fiul pe care Prinţul „îl văzuse” doar nenăscut. Prinţul realizează că el însuşi, printr-o împrejurare a sorţii, era să-şi trimită la moarte „fratele” mai mic. Între timp, sunt atacaţi de membrii bandei de criminali Wi Je şi Mu Jin decide să se ducă singur în curtea criminalilor, chiar dacă Prinţul nu este de acord. Îl roagă pe Uija să nu-i spună încă nimic fiului său despre trecutul lor. Gye Baek nu-şi mai recunoaşte tatăl, nu mai înţelege nimic, dar îi arată încredere. Mu Jin îi lasă sculptura făcută altădată pentru el şi mama lui şi se despart.


  După mulţi ani, la sediul grupării Wi Je, Sa Taek şi Mu Jin se reîntâlnesc. Regina e ferm convinsă că ucigaşul a cărei faţă nu o poate încă vedea l-a ucis pe Uija. Când îl vede pe ucigaş este şocată vizibil. Omul pe care îl iubise cândva a rămas fără o mână din cauza ei. Generalul s-a întors pentru a se răzbuna şi pentru asta are nevoie de registrul asasinatelor. O roagă pe Regină să-şi îndepărteze oamenii, dar aceasta îl avertizează că orice va face nu va scăpa uşor. Mu Jin însă nu se teme pentru că este prea dornic de răzbunare şi pune mâna pe registrul asasinatelor. Într-un final, cu sabia la gâtul Reginei Sa Taek Bi, pe care o ia prizonieră, reuşeşte să părăsească sediul grupului Wi Je. Vestea celor întâmplate îl pune pe jar pe Primul Ministru care speră ca Jeo Un, şeful bandei, să o elibereze cât mai rapid. Trebuie însă să afle şi unde este Uija.

  Prinţul şi Gye Baek ajung acasă şi sunt întâmpinaţi cu multă curtoazie de mama vitregă a băiatului. A doua zi, o luptă aprigă se duce pentru salvarea Reginei. Registrul asasinatelor ajunge din nou la Regină care nu înţelege de ce generalul vrea parcă să moară oricum. Şeful bandei Wi Je este pregătit pentru o lovitură decisivă asupra lui Mu Jin, dar de data aceasta Regina îi cere să se oprească. Vrea să mai rămână o vreme ostatica lui pentru că mai sunt încă vorbe nespuse. Încă mai are sentimente pentru el lucru evidenţiat şi de modul în care îi pansează rana generalului. Îşi aduce aminte de ziua când l-a cunoscut pe Mu Jin şi pe soţul ei. Cât de mult i-a atras atenţia şi cât de mult îşi dorea să fie soţia lui. Dar mai ales de durerea pe care i-a pricinuit-o refuzul lui.

  Zorii dimineţii îi dau de gândit lui Gye Baek care nu ştie de ce tatăl său nu s-a întors încă şi are motive să-l certe pe Prinţ pentru tot ceea ce se întâmplă.
  Uija ştie că salvarea pentru General este doar Regele, dar nu se poate întoarce acum în Palat. Gye Baek decide să apeleze la negustoreasa Eun Go pentru a-i ajuta. Vrea ca tânăra să-l convingă pe Rege să se întâlnească cu fiul său pe ascuns la casa acesteia. Chiar dacă mătuşa ei nu este de acord, domniţa riscă şi îi promite Prinţului că-l va ajuta. Nu înainte de a afla care este relaţia lui cu Gye Baek. Sub pretextul că vrea să-şi ia cadoul promis de la Rege pentru că i-a salvat viaţa acesteia, Eun Go reuşeşte să intre în Palat. Între timp află despre răpirea Reginei şi aproape că nu poate să creadă că în spatele operaţiunii se află fostul său general Mu Jin. Primul Ministru îl consideră un încă un spion al Silla şi cere mobilizarea tuturor soldaţilor pentru a-l prinde. Obţine acordul Regelui, în timp ce suveranul rămâne singur şi şocat de vestea că vechiul prieten este încă în viaţă. Eun Go reuşeşte să-i transmită mesajul lui Uija.

  Între timp, Mi Jin şi Regina Sa Taek Bi au o nouă discuţie dură despre politică şi jocurile murdare. Toate crimele au fost făcute în numele unităţii Baekje. Generalul e decis să ajungă la Rege ajutat chiar de prezenţa Reginei care se lasă în continuare pe mâna acestuia având după ei un grup mare de criminali Wi Je. Regele ajunge la casa domniţei unde îl recunoaşte pentru prima dată pe fiul prietenului său. Îi spune acestuia şi Prinţului Uija de sacrificiul lui Mu Jin care are loc chiar în acele momente. Merge apoi la un alt general fidel pentru a-i cere sprijinul. Între timp la poarta de sud a Palatului este întărită paza şi este dat ordinul de ucidere a lui Mu Jin.
  Regele şi Prinţul Uija merg să-şi salveze prietenul şi îi cer lui Gye Baek să se întoarcă acasă. Chiar dacă Prinţul îi vorbeşte „fratelui său mai mic” cu blândeţe acesta îl respinge şi nu poate să-l înţeleagă. Vestea că Mu Jin se îndreaptă spre Palat alături de Regină nu este placul Primului Ministru care se gândeşte că, la nevoie, trebuie făcute mari sacrificii pentru recuperarea registrului asasinatelor. Mu Jin este căutat şi de Dok Gae, care dă chiar peste fiul său vitreg care nu se poate abţine şi spune că este tatăl lui. Este nevoit să-l conducă acasă, unde, între timp, ajunsese şi Gye Baek. Dok Gae vrea să se răzbune pentru că din cauza lui Mu Jin a fost la un pas să-şi piardă viaţa. Mu Jin şi Regina se opresc la o răscruce pentru a bea apă. Banda Wi Je e pregătită de atac…

   Acum este: Sam Apr 21, 2018 12:15 pm