Acest tip de mancare este cel mai cunoscut soi de friptura de vita. Se spune ca creeaza dependenta de la prima gustare.
Tradus , cuvantul Bulgogi ar insemna "Carne pe foc". Acest timp de mancare ne prezinta epoca Goguryeo (37I.hr - 668 d.Hr) , in aceasta perioada find servit Maekjok , o friptura preparata prin marinarea carnii de vita in sosul de de usturoi , apoi pusa deasupra focului.
In timp ce Budismul era aprobat ca si religie de stat in secolul IV , carnea nu era un tip de mancare cu o larga raspandire in Coreea , din punctul de vedere religios care interzicea uciderea animalelor. Carnea va reveni insa in meniurile coreeneilor in secolul XIII in timpul invaziilor mongole. In acest timp , a aparut o specialitate de vita specifica Casei Regale denumita Nobiani si care va fi cunoscuta mai tarziu sub numele Bulgogi.
Gustul Bulgogiul-ui este apreciat in egala masura atat de coreeni cat si de straini.
Secretul acestui gust consta in acel proces de marinare : in suc de para si vin de orez , urmeaza ca , carnea sa fie asezonata cu un mix de sos de soia , ceapa verde taiata marunt , usturoi marunt si ginger , dar mai pot fi folosite si seminte de susan , ulei de susan , sare si piper. Dupa ce carnea a stat la marina 12 ore poate fi pusa pe gratar , sau in tigaie fara vreun sortiment de sos special.
Bulgogi este servit infasurat intr-o frunza de salata , SSam , impreuna cu sos de SSamjang , care este format din pasta de soia si ardei iute , oferind astfel nu doar o masa nutritiva ci si sanatoasa.
MODUL DE PREPARARE : (ESTE UNUL SIMPLU IAR INGREDIENTELE SE GASESC LA MAGAZIN)
+CARNE DE VITA
+SOS DE SOIA
+ZAHAR (BRUN/ALB)
+VIN ROSU
+USTUROI
+O PARA , O CEAPA , UN MORCOV
+ULEI DE SUSAN , SEMINTE , GINGER , USTUROI , PIPER
Sursa : www.koreafilm.ro
Tradus , cuvantul Bulgogi ar insemna "Carne pe foc". Acest timp de mancare ne prezinta epoca Goguryeo (37I.hr - 668 d.Hr) , in aceasta perioada find servit Maekjok , o friptura preparata prin marinarea carnii de vita in sosul de de usturoi , apoi pusa deasupra focului.
In timp ce Budismul era aprobat ca si religie de stat in secolul IV , carnea nu era un tip de mancare cu o larga raspandire in Coreea , din punctul de vedere religios care interzicea uciderea animalelor. Carnea va reveni insa in meniurile coreeneilor in secolul XIII in timpul invaziilor mongole. In acest timp , a aparut o specialitate de vita specifica Casei Regale denumita Nobiani si care va fi cunoscuta mai tarziu sub numele Bulgogi.
Gustul Bulgogiul-ui este apreciat in egala masura atat de coreeni cat si de straini.
Secretul acestui gust consta in acel proces de marinare : in suc de para si vin de orez , urmeaza ca , carnea sa fie asezonata cu un mix de sos de soia , ceapa verde taiata marunt , usturoi marunt si ginger , dar mai pot fi folosite si seminte de susan , ulei de susan , sare si piper. Dupa ce carnea a stat la marina 12 ore poate fi pusa pe gratar , sau in tigaie fara vreun sortiment de sos special.
Bulgogi este servit infasurat intr-o frunza de salata , SSam , impreuna cu sos de SSamjang , care este format din pasta de soia si ardei iute , oferind astfel nu doar o masa nutritiva ci si sanatoasa.
MODUL DE PREPARARE : (ESTE UNUL SIMPLU IAR INGREDIENTELE SE GASESC LA MAGAZIN)
+CARNE DE VITA
+SOS DE SOIA
+ZAHAR (BRUN/ALB)
+VIN ROSU
+USTUROI
+O PARA , O CEAPA , UN MORCOV
+ULEI DE SUSAN , SEMINTE , GINGER , USTUROI , PIPER
Sursa : www.koreafilm.ro