FILME COREENE ( KOREAN FILMS )

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

FORUM DEDICAT IUBITORILOR DE FILME COREENE


2 participanți

  Despre serial

  Admin Claudiu
  Admin Claudiu
  Fondator


  Mesaje : 1858
  Data de inscriere : 14/01/2010
  Varsta : 25
  Localizare : Cluj Napoca

  Despre serial Empty Despre serial

  Mesaj  Admin Claudiu Lun Noi 28, 2011 10:18 am

  Nuemele: Queen Insoo (literal title)
  Traducerea mot-a-mot: Insoodaebi
  Hangul: 인수대비
  Regizor: Lee Tae-Kon
  Scriitor: Jung Ha-Yeon
  Televiziune: jTBC
  Episoade: 50
  Data lansarii: 3 Decembrie 2011 --

  Casting :

  Chae Shi-Ra - Regina Insoo
  Ham Eun-Jung - Regina Insoo (tanara)
  Kim Yeong-Ho - Printul Sooyang
  Kim Mi-Sook - Regina Junghee
  Kim Ka-Yeon - Sotia printului Gyeyang
  Baek Sung-Hyun - printul Dowon
  Jin Ji-Hee - Regina Insoo (copil)
  Baek Seung-Hwan

  Aceasta drama este o ecranizare a vietii reginei Insoo care va deveni cea mai puternica regina Joseonului.

  https://www.youtube.com/watch?v=RT-Wza3irn0 - TRAILERUL
  michelle
  michelle
  Membru
  Membru


  Mesaje : 534
  Data de inscriere : 18/09/2011
  Varsta : 28
  Localizare : feldru bistrita-nasaud

  Despre serial Empty Re: Despre serial

  Mesaj  michelle Lun Mar 26, 2012 8:42 am

  Serialul prezintă povestea reginei Insoo care a condus ţara sub titulatura de regină regentă, alături de soacra sa, regina Jeonghee. Insoo a fost mama regelui Seongjeong, al 9-lea monarh al dinastiei Joseon. Acesta l-a succedat la tron pe regele Yejong (fratele tatălui său), în anul 1469, când avea doar 13 ani. Fiind prea tânăr ca să poată guverna ţara, regina Jeonghee, bunica sa, a condus ţara în numele regelui, împreună cu mama regelui, regina Insoo. Aceasta a purtat titulatura de regină-mamă sau regentă, dar nu a fost niciodată regină consoartă, asta pentru că soţul ei, prinţul Uigyeong nu a fost niciodată rege (postum acestuia I s-a acordat titulatura de rege, sub numele Deokjong). Atât Uigyeong cât şi Yejong au fost fiii regelui Sejo. Uigyeong ar fi trebuit să preia tronul tatălui său, dar a murit brusc, aşa că Yejong s-a văzut rege. Domnia sa însă a fost scurtă, deoarece bolnav fiind, a murit la 14 luni de la urcarea pe tron. Tronul nu a revenit fiului său, ci fiului fratelui său, Seongjong. Aşa a ajuns regina Insoo, mama lui să conducă din umbră ţara împreună cu regina Jeonghee, mama răposatului rege Yejong.
  Rolul reginei Insoo a fost preluat de nimeni alta decât actriţa Chae Si Ra, care a mai fost regină şi în drama istorică Empress Chun-chu (KBS, 2009), serial pe care îl puteţi urmări pe postul N24Plus, şi negustoreasa Jami în Împăratul Mării (KBS, 2004).Adolescenta Insoo va fi interpretată de Ham Eun Jung, membră a trupei de fete TARA. După ce colega ei de trupă, Hyo-min a debutat într-o dramă istorică, şi anume Gyebaek, acum e rândul lui Eun Jung să-şi facă debutul într-un rol important. Ea a mai apărut anterior şi în King Geunchogo.În rolul reginei Jeonghee o vom intâlni pe Lee Mi Sok, actriţă cunoscută multora din Princess Ja Myung Go, în care a fost doamna Hae, mama prinţesei Ra Hee.O altă producţie în care reginele Insoo şi Jeonghee sunt portretizate este The King and I (SBS, 2008), cu actriţele Jun In Hwa respectiv Yang Mi Kyung (dna Han din Giuvaerul Palatului).

  Un alt personaj important va fi prinţul Suyang (regele Sejo), interpretat de actorul Kim Yeong Hoo (Portrait of a Beauty).Desigur că în cele 50 de episoade, regina Insoo ne va fi prezentată din copilărie până la maturitate, iar micuţa actriţă care va juca rolul fetiţei va fi Jin Ji Hee (Princess Ja Myung Goo).Despre regina Insoo se cunosc următoarele fapte istorice:
  • ea a fost cea care a trimis-o în exil pe cea de-a doua soţie-regină a fiului său, regina Jeheon, cunoscută şi ca regina deposedată Yon (este vorba despre regina din primul episod din Giuvaerul Palatului, care fusese mama prinţului Yeonsan, al 11-lea rege Joseon, condamnată la moarte prin otrăvire, a se citi aici: http://koreafilm.ro/blog/2010/11/reginele-coreei-regina-jeheon-yun-36243/)

  • a fost una din reginele consoarte de prinţ moştenitor, dar care au eşuat să obţină poziţia de regină din cauză că soţii lor au murit prematur, înainte de a putea ajunge pe tron. Cealaltă regină în aceeaşi situaţie a fost doamna Hyegyeong, soţia prinţului Sado (fiu al regelui Yeongjo) şi mama regelui Jeongjo – Yi San. Sado a murit fără să devină rege. Fiii ambelor au devenit regi însă, iar ele au fost promovate la rang de regină ;

  • a fost fiica lui Han Hwak, şi a devenit prinţesă moştenitoare în 1455, prin căsătoria cu prinţul Uigyeong. A murit la 68 de ani în anul 1504 şi este îngropată alături de soţul ei în mormântul regal Seooreung ;

  • a fost o budistă devotată şi foarte pricepută în învăţăturile budiste şi sutre. De asemenea a scris o carte dedicată femeilor, despre etichetă şi maniere, intitulată Naebum (Învăţături pentru femei).

   Data/ora curentă este: Joi Iun 01, 2023 2:39 pm