FORUM DEDICAT IUBITORILOR DE FILME COREENE


  Episodul 1

  Distribuiţi
  avatar
  Admin Claudiu
  Fondator

  Mesaje : 1858
  Data de inscriere : 14/01/2010
  Varsta : 20
  Localizare : Cluj Napoca

  Episodul 1

  Mesaj  Admin Claudiu la data de Lun Iul 25, 2011 8:03 am

  fileserve.com TcGmCtp

  http://www.dramasub.com/korean-drama-gye-baek-episode-1-part-1-30921.html - vizionare online . Subtitrare engleza!

  Luna iulie a anului 660 era noastră. Gye Baek marele general al Baekje se pregăteşte pentru o nouă şi decisivă luptă împotriva puternicei armate a Sillei condusă de generalul Kim Yu Shin. E o luptă în care mica armată a Baekje formată din doar 5.000 de soldaţi va trebui să înfrunte 50.000 de soldaţi ai Sillei. Dar Gye Baek este deja un general respectat de adversari. Având încredere în strategia lui, Gye Baek porneşte curajos atacul. Într-o primă fază forţele armate duşmane cad pe rând sub o ploaie de săgeţi şi bulgării de foc aruncaţi de soldaţii Baekje. Începe lupta om la om, iar vitejia lui Gye Baek şi a generalilor săi este acum esenţială. Pentru început armata Baekje câştigă. Gye Baek îi promite rivalului său că îl va invinge. În faţa oamenilor săi, îngenunchează şi îi roagă să nu uite cât de curajoşi şi loiali sunt. Le ordonă să nu moară, să lupte pentru viaţa lor, pentru a se întoarce la familii. Pentru asta însă trebuie să câştige această grea bătălie. Să nu se teamă şi să meargă încrezători spre victorie.

  Ne întoarcem în anul 612, în Sabi, capitala Baekje. O tânără soţie îşi aşteaptă soţul acasă sperând la ziua în care acesta va sta alături de ei. Deşi se iubesc, Generalul Mo Jin este foarte responsabil şi fidel familiei regale aşa că îi este greu să-şi pună familia înaintea datoriei. Îşi iubeşte soţia, este pentru el Regina lui, dar nu poate să nu-i fie fidel Reginei şi Regelui său. Îşi doreşte cu ardoare o sabie bună şi pentru asta face presiuni asupra leneşului meşter fierar, Cheon Dol. Dorinţa i se împlinşte şi pe malul apei îl aşteaptă arma mult visată. Într-un ritual de purificare, ca un jurământ de credinţă, generalul îşi roagă sabia să devină una cu el şi să-i înţeleagă acţiunile. Îşi va folosi sabia mult mai ***ând decât crede. În drum spre Palat, persoane necunoscute îl atacă cu scopul de a-l împiedica să ajungă la destinaţie.

  Un incendiu izbucneşte la Palat şi aflăm că un grup recunoscut de asasini doreau uciderea Reginei Seonhwa şi a Prinţului Moştenitor. Generalul Mo Jin se luptă vitejeşte şi reuşeşte să împiedice crima. Prinţul Uija este salvat şi îi promite mamei lui că îl va proteja. Regele Mu este îngrijorat la auzul veştilor şi merge să-şi vadă fiul şi soţia. E îngrijorat să afle că tot grupul de ucigaşi Wi Je se află la originea încercării de asasinat. În curte o cunoaştem şi pe Sa Taek Bi, a doua soţie a Regelui care trece impunătoare alături de suita ei.

  Generalul Bo Yeon este tras la răspundere pentru ultimele atacuri ale ucigaşilor şi Regele îl acuză că este spion al Sillei. Va plăti cu viaţa dacă nu îl va desconspira pe adevăratul vinovat. Generalul preferă să se declare spion pentru a nu o scoate la suprafaţă pe adevărata maestră a crimelor, Sa Taek Bi care asistă la discuţii de la distanţă. Este ucis pe loc şi Mok Gyeong îi ia locul în funcţie cu scopul de a-i găsi pe vinovaţi. Soţia lui nu este de acord cu faptele Regelui spunându-i că de fapt oamenii sunt împotriva Reginei pentru că prin ea curge sângele Sillei. Dar Regele Mu îi argumentează că Regina ar trebui înţeleasă pentru gestul ei, pentru că ea şi-a lăsat ţara şi familia pentru el. El ştie că este neputiincios şi că nu o poate proteja cu adevărat de a doua soţie.


  La sediul grupului Wi Je sunt pedepsiţi cei care nu au reuşit să după la bun sfârşit misiunea de ucidere a Reginei şi a fiului său. Căpetia Gwi Un nu are milă de nimeni. La Palat Regele anunţă că doreşte să-l numească prinţ moştenitor pe Uija cât mai repede. Însă nu toţi oficialii nu sunt de acord şi se propune ca sarcina să cadă în mâinile Consiliului Legislativ Superior. Primul Ministru al ţării lordul Sataek Jeokdeok se împotriveşte cu înverşunare. Câţiva generali sunt de partea Regelui înţelegându-i intenţiile. Deşi Regele ameninţă cu dizolvarea consiliului, este inutil. Îi este teamă şi să-şi piardă sprijinul nobilimii. Regele e pe cale să-i ia toate drepturile Primului Ministru, dar apare a doua soţie care reuşeşte să convingă armata să nu îi pună în aplicare planurile. Aflăm că de fapt puterea lui era destul de limitată. Sub pretextul loialităţii faţă de ţară, a doua soţie, Sa Taek Bi este cea care deţine de fapt controlul în Palat, în timp ce Regele este doar o marionetă de care miniştrii nu prea ascultă.

  Sa Taek se foloseşte de o aşa zisă dragoste pentru soţul ei şi se arată umilă în faţa acestuia. Ea dă de înţeles că îşi va susţine soţul şi îi va fi alături pentru a întări paza Reginei şi binele ţării. Însă tatăl ei a urmărit prin discuţia din sala tronului să vadă care îi sunt duşmanii, de cine să se ferească şi cum să acţioneze de acum. E convins că trebuie pregătită o armată secretă. Sa Taek pregăteşte şi ea o mişcare inteligentă şi solicită Primului Ministru înlocuirea comandantului Gărzilor Regale şi predarea puterii către Rege. De fapt ea îşi pune în aplicare planul de îndepărtare a femeii din Silla şi a „progeniturii” ei. Jucând în continuare teatru reuşeşte să-şi convongă şi fiul Gyo Ki că trebuie să lupte împotriva oricărei persoane care o face să sufere, imaginea uciderii cu sânge rece a unui iepure fiind sugestivă.


  Regele este destul de tulburat şi se retrage într-o luptă cu generalii săi. Mo Jin îi simte inima Regelui şi îl ajută pe acesta să se elibereze şi îi propune un test frăţesc sub privirile Reginei şi ale fiului acesteia. E o atmosferă liniştită care continuă şi seara. Deşi toţi sunt îngrijoraţi, Regina încearcă să-i insufle linişte soţului ei. În dorinţa de a-şi proteja fiul şi prima soţie, Regele anunţă că va renunţa la intenţia de a-l face Prinţ Moştenitor pe Uija. Crede că aşa vor scăpa cu viaţă. Îi cere generalului său loial să-i protejeze pe cei dragi lui cu orice preţ. Pentru că ştiu că fiecare mişcare a lor este ascultată cei doi îşi vorbesc în secret prin scrisori pe care le ard după aceea. Vestea că Regele a renunţat la numirea lui Uija ca Prinţ Moştenitor nu o linişteşte pe Sa Taek care îşi dă seama de strategia soţului său şi nu renunţă la ideea ucideri acestuia şi a Reginei. Vânătoarea continuă şi criminalii sunt pregătiţi de noul atac. Regina se bucură de puţină linişte lângă fiul ei păzită cu atenţie de Generalul Mo Jin. Fiul îşi doreşte linişte lângă mama lui care continuă să fie îngrijorată. Decid să meargă la templu pentru a se ruga. Generalul primeşte un bilet de la Sa Taek şi acceptă să se întâlnească cu aceasta. Sentimente vechi ies la iveală, dar generalul nu se lasă păcălit de declaraţiile duioase de dragoste ale celei de a doua soţii a Regelui.

   Acum este: Lun Iun 18, 2018 4:06 pm