FORUM DEDICAT IUBITORILOR DE FILME COREENE


  Episodul 1

  Distribuiţi
  avatar
  Admin Claudiu
  Fondator

  Mesaje : 1858
  Data de inscriere : 14/01/2010
  Varsta : 20
  Localizare : Cluj Napoca

  Episodul 1

  Mesaj  Admin Claudiu la data de Mier Iul 27, 2011 11:31 pm

  avatar
  Admin Claudiu
  Fondator

  Mesaje : 1858
  Data de inscriere : 14/01/2010
  Varsta : 20
  Localizare : Cluj Napoca

  Re: Episodul 1

  Mesaj  Admin Claudiu la data de Lun Oct 03, 2011 12:54 am

  Ne aflăm în anul 4 după Hristos. Regele Yuri, fiul marelui împărat Jumong, fondatorul Goguryeo privește în departare către pământul udat de sângele căzut în urma îndelungatelor războaie. E în fața ultimei bătălii înainte de a se întoarce acasă, în Cetatea Gungnae (noua capitală a statului) unde îl asteaptă regina lui și pruncul ce urmează să se nască. O nouă luptă e pe cale să înceapă.
  Chinurile regelui Yuri sunt la fel de mari ca și ale soției lui care se află într-un travaliu fără sfârșit pentru a aduce pe lume un nou prinț. E atent vegheată de prințesa Seryu care nu înțelege de ce trebuie să sufere mama ei atât și de fratele ei, prințul Haemyeong care a rămas să-și ocrotească familia și să apere cetatea. Pe chipul lui se citește îngrijorarea pentru mama sa.
  Pe câmpul de luptă, Regele Yuri își încurajează armata să lupte împreuna pentru a învinge și să încheie un an de nopți dormite sub cerul liber, în “bătaia vântului”. Urmează o bătălie aprigă cu armata numeroasă a clanului Gi San, în decorul de poveste a unei văi înconjurată de munți stâncoși.
  Chiar dacă au pierderi mari, după lupte aprige, dovedindu-se un bun strateg, Regele Yuri reușește să-l ucidă pe liderul clanului Gi San și să câștige bătălia. În tabără se îngrijesc răniții, dar bucuria victoriei este umbrită de apariția unei delegații ce îi reprezintă pe șefii de clan din Sfatul Țării. Sub pretextul că îi aduc sincere felicitări, hrană și haine pentru soldați, aceștia se folosesc de prilej pentru a-i reaminti lui Yuri că au și ei doleanțe ce trebuie respectate. Yuri simte că se ascunde ceva în venirea lor în tabără și se întrebă dacă nu cumva are legatură cu posibilitatea anunțată de a renunța la tron.

  Spre deosebire de tatăl său, care părea să aibă susținerea tuturor, Regele Yuri trebuie să facă față nu doar puterii tot mai mari pe care o are regele Daesoh al Buyeo, ci și luptelor pentru putere interne. În timp ce toată lumea se bucura de câștigarea războiului Yuri simte nevoia să se odihnească, însă este întâmpinat de unul dintre delegați cu care are un schimb de replici și este amenințat. Yuri avertizează că “roadele” războiului ar putea fi noi dări către Buyeo tocmai din cauza subminării autorității lui de către clanuri. După un nou schimb de replici, Yuri este înjunghiat.

  Facem cunostință cu Sangga sau Sangganim, marele șef al sfatului care se întoarce în cetatea Gungnae să se întâlnească cu negustorul Mah Wang de la care afla noi vești despre puterea regelui Daesoh, lucru aproape de neconceput în vremea lui Jumong. Șefii de clan se întrunesc pentru a discuta atacarea cetății Gungnae și îl anunță pe Sangganim de moartea lui Yuri, însă nu reușesc să-l convingă, în ciuda argumentelor aduse.
  La palat travaliul reginei pare fără sfârșit, iar prințul Haemyeong este anunțat de întâlnirea secretă a șefilor de clan. Deghizat, prințul merge la Mahwang pentru a afla detalii. Temător acesta decide să se folosească de poziția de negustor pentru a-l ajuta să afle ce au pus la cale șefii de clan. Sub pretextul că i-a adus sclava cerută la ultima vizită, Mahwang speră să afle detalii chiar de la Sangganim, dar fără succes. În cele din urmă reușește să atragă un nobil în camera unde se afla prințul și folosindu-se de amenințări reușesc să afle despre trădarea ce se pusese la cale. Începe strategia de apărare, în fața unei armate mult mai numeroase. Pentru început Haemyeong blochează toate intrările în cetate. Membrii clanului Biryu anunță că se alătură atacării cetații, însă doar de fațadă. Sangga se relaxează în apele termale așteptând să vadă sfârșitul luptei dintre cele două părți. Prințului i se dă un ultimatum, altfel și el și familia vor pieri. Este anunțat și de moartea tatălui său. Cu inima îndurerată acesta încearcă să caute soluții și este la un pas de a se sinucide. Este oprit de apariția surorii lui, prințesa Seryu, și astfel ia decizia de a face ceva: deschide toate porțile palatului și îl părăsește împreună cu mama și sora sa pentru a-și salva familia. Pe drum observă o armată despre care cred inițial că este a clanurilor pregătite de atac.

  Trupele strânse din toate clanurile intră liniștite în palat, însă sunt prinse într-o ambuscadă de armata condusă de … Regele Yuri. Toți șefii de clan sunt escortați la palat, în sala tronului. Ultimul care își face apariția este Sangga. Regele îl întreabă dacă ar trebui să le taie capetele șefilor de clan pentru ceea ce au făcut, însa calm, Sangga îi amintește de ceea ce făcuse tatăl său în trecut într-o situație asemănătoare: oferise iertare și primise în schimb noi adepți. Chiar dacă prințul Haemyeong nu este de acord, Yuri nu le ia viața. În schimb însă pune condiții: un ministru va superviza de acum înainte activitatea fiecărui clan, iar fiii șefilor vor trebui aduși în palat. E o înfrângere grea pentru clanuri, dar sunt nevoiți cu toții să accepte.
  Mai târziu, Yuri îi spune fiului său încă nelămurit de tot ceea ce s-a întâmplat că a facut totul pentru a avea stabilitate internă și a nu se expune unui atac din partea Regelui Daesoh pe fondul frământărilor interne.

  Vestea nașterii unui nou prinț adună întreaga familie alături de regină. Urmează momente emoționante pentru toți. Poporul primește grâne în cinstea nașterii noului moștenitor, însă Mahwang nu se poate bucura, ci se teme că ar putea avea probleme din partea lui Sangga dacă ar afla că l-a susținut pe Haemyeong. Nici pentru Sangga nu e o perioadă ușoară. Marea Preoteasă îl ia pe micul prinț sub pretextul că îl duce la altar conform tradiției. În acelasi timp și regele se îndreaptă spre același loc, însă spre surprinderea lui în altar gasește toate celelalte preotese ucise.
  Între timp Marea preoteasă deja era în afara palatului și toată lumea o căuta. Este găsita pe muntele Cheonyeong, dar atunci când Regele Yuri încearcă să intre este întâmpinat cu ostilitate. Yuri pătrunde în cele din urmă în altar la timp pentru a opri uciderea propriului fiu. Preoteasa îl avertizează că acest prunc e născut sub o stea nefastă și dacă va supraviețui va aduce sfârșitul Goguryeo și îi va omorî pe toți cei dragi lui, inclusiv pe tatăl, mama și descendenții lui. Preoteasa se sinucide, iar Yuri trebuie să aleagă între “voința cerului” și viața fiului său.

   Acum este: Sam Apr 21, 2018 7:45 pm