FORUM DEDICAT IUBITORILOR DE FILME COREENE


    O scurta introducere in aceasta lume...

    Distribuiti

    Admin Claudiu
    Fondator

    Mesaje : 1858
    Data de inscriere : 14/01/2010
    Varsta : 19
    Localizare : Cluj Napoca

    O scurta introducere in aceasta lume...

    Mesaj  Admin Claudiu la data de Mier Iun 02, 2010 8:20 am

    Poate multi se vor intreba de ce pe acest forum dedicat filmelor coreene , eu pun articole legate despre gastronomia coreeana.
    Dar raspunsul la aceasta intrebare se afla in filmul Giuvaierul Palatului in care in tot filmul este vorba despre gastronomie si inca un lucru despre care va urma sa scriu , medicina.
    In general in Coreea confucianista si mai exact in timpul dinastiei Joseon , oameni s-au bazat foarte mult pe gastronomie in asa fel incat mancarea pe care o preparau si o serveau era in acelasi timp si medicament.
    Spor la citit articolele si la luat retete sau "notite" despre retetele coreene. Wink

    virginia
    Membru
    Membru

    Mesaje : 25
    Data de inscriere : 04/07/2010

    Re: O scurta introducere in aceasta lume...

    Mesaj  virginia la data de Sam Aug 21, 2010 6:49 am

    si eu cautasem mai multe despre macarurile traditionale coreene. am aflat multe lucruri interesante si retete. nu stiu cand voi avea curajul si voi incerca sa gatesc si eu ceva specific coreean, pentru ca stiu ca e o problema cu ingrendintele si nu iese asa bine daca le mai modifici!oricum sper sa incerc pentru ca mi-au facut o pofta!

    Admin Claudiu
    Fondator

    Mesaje : 1858
    Data de inscriere : 14/01/2010
    Varsta : 19
    Localizare : Cluj Napoca

    Re: O scurta introducere in aceasta lume...

    Mesaj  Admin Claudiu la data de Sam Aug 21, 2010 6:52 am

    Eu intotdeauna cand vad in film ca fac mancare ma gandesc cam ce gust au cum se prepara etc. deoarece drept sa zic imi pare interesant si as fi tentat sa mananc odata asa ceva!

    virginia
    Membru
    Membru

    Mesaje : 25
    Data de inscriere : 04/07/2010

    Re: O scurta introducere in aceasta lume...

    Mesaj  virginia la data de Sam Aug 21, 2010 7:35 am

    sicer ce frumos ar fi sa-mi aduca si mie acum cineva mancare coreeana! dar daca nu ma apuc eu nu cred ca voi manca din alta parte! oricum sora mea s-a speriat cand a vazut cat de mic feliaza si cant de mult iti ia sa pregatesti mancarea, mai ales ca la ei se servesc cel putin 4 feluri la o masa!

    Ratiu Catalina
    Fondator

    Mesaje : 100
    Data de inscriere : 02/02/2010
    Varsta : 20

    faina de orez-reteta

    Mesaj  Ratiu Catalina la data de Lun Aug 23, 2010 4:46 am






    Timp de preparare: lung

    Ingrediente:




    orez


    Mod de preparare:


    1. Orezul se alege, si se clateste bine cu apa
    2. Dupa ce a fost bine clatit se pune la uscat pe un tocator.
    3. Cand este uscat, se da prin masina de rasnit cafea,si se obtine o pulbere.
    4. Aceasta pulbere poate fi amestecata cu legume si fructe.
    5. Atentie: necesita fierbere!
    site oficial(doar aici am gasit reteta)
    http://www.copilul.ro/retete-bebelusi/varsta-5-6-luni/Faina_de_orez-a5901.html
    Very Happy Very Happy

    Ratiu Catalina
    Fondator

    Mesaje : 100
    Data de inscriere : 02/02/2010
    Varsta : 20

    Re: O scurta introducere in aceasta lume...

    Mesaj  Ratiu Catalina la data de Mier Sept 08, 2010 3:38 am

    http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.jurnalul.ro/usr/thumbs/thumb_396_x_298_5337-105541-untitled1.jpg&imgrefurl=http://www.jurnalul.ro/stire-jurnalul/pepita-de-aur-a-gastronomiei-orientului-525738.html&usg=__3iQEbd5_RNMqdWycl7N46qT4dgc=&h=298&w=396&sz=20&hl=ro&start=3&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=aTlnBF08rLv-uM:&tbnh=93&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dgastronomie%2Bcoreene%26um%3D1%26hl%3Dro%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1

    mishildam
    Membru
    Membru

    Mesaje : 102
    Data de inscriere : 28/03/2012
    Varsta : 25
    Localizare : chisinau

    Re: O scurta introducere in aceasta lume...

    Mesaj  mishildam la data de Joi Mar 29, 2012 9:09 am

    Mancarea coreeana este speciala, exotica si are un gust inconfundabil. Savoarea care o face sa urce pana si in topul preferintelor celor mai exigenti degustatori este data de condimente si de legume fermentate. Sosul de soia, ardeiul rosu, ceapa verde, pasta de fasole, usturoiul, ghimbirul, susanul, mustarul, otetul sau vinul sunt combinate, parca, dupa formule magice, reusind sa ridice comuna operatiune de gatit la rangul de arta culinara.

    Coreenii mananca foarte multe legume si evident orez. Mancarea facuta exclusiv din legume se numeste „namool” si este de doua feluri: „saengche” (preparatele crude si reci) si „bokkeum” (preparatele fierte si calde). In mod traditional, o masa la coreeni contine orez, supa, tocana, friptura, salata, legume sau carne fierte, peste marinat, Doenjang (paste fermentate de soia) si Gochujang (paste groase din soia cu ardei iute). Mesenii au de unde alege… Stiu ca ti s-a facut pofta de aceste feluri exotice de mancare. Ei bine, nu ar trebui sa iti faci griji ca nu mai ai voie sa mananci doua zile dupa o masa in stil coreean, pentru ca mancarea este foarte sanatoasa, moderata in calorii si are putine grasimi. Totusi, aceste bunatati sunt oarecum „umbrite”, cand vine vorba despre preparatele bazate pe legume fermentate.

    Mancare fermentata pentru europenii, nu suna prea bine alaturarea celor doi termeni „mancare fermentata”, dar in realitate aceste merinde nu sunt decat legume murate intr-un alt mod. Kimchi este una dintre mancarurile coreene fermentate, cu vechime de peste trei milenii. In general, legumele si pestele sunt conservate cu sare. Principiul fermentarii este similar murarii, doar ca muraturile, de exemplu, contin multe acetobacterii, iar kimchi are mai multe bacterii acidolactice, care au un alt gust. Sunt aproape 200 de tipuri de kimchi, care difera in functie de materia prima: varza, ridichi albe, castraveti, alge, praz si de modul de preparare: saramura, sos de soia, otet, drojdie sau lichior de orez. Legumele sunt stocate sub pamant in vase de ceramica. Varza „kimchi” este cel mai cunoscut fel de mancare coreean la nivel mondial. La aceasta extraordinara publicitate au contribuit atat gustul distins, cat si coreenii care au dedicat un intreg muzeu varzei „kimchi” si a mancarii fermentate, in Seul. Kimchi este asezonat cu piper sau usturoi. Este servit cu orice ocazie, cu muraturi. Kimchi nu este doar gustos, ci si foarte sanatos, pentru ca este plin de fibre si de vitamina C.

    Supe, fripturi si bauturi

    Supa nu a fost agreata de stra-stra-stramosii coreenilor, dar, de-a lungul timpului, a inceput sa fie consumata mai ales in perioadele de foamete si vreme rece. Initial se facea din oase de vita si legume, dar cu timpul s-a transformat intr-un fel obligatoriu la masa de pranz. „Maeuntang” este o supa de peste si legume foarte condimentata. „doenjangguk” este o supa-pasta fermentata de pastai de soia cu legume si dubu (branza de Soia). Alte supe consacrate sunt: „miyeokguk” si „kimchi-jjigae”. O alta savoare orientala care face furori in Occident este „bulgoki” cunoscut si ca „barbecue coreean”. Acesta este marinat intr-un sos facut cu soia, usturoi, zahar, ulei de susan si alte mirodenii si fript la rotisor. Daca la o sindrofie lipseste „bulgogi”, cu siguranta „galbi”, mai pe romaneste costite (de porc sau de vita) la rotisor condimentate, sunt prezente. Coreenii nu prea se dau in vant dupa bauturi alcoolice, beau in general ceai de orz. Insa, bautura cea mai populara este „soju” urmata de „makgeolli” si „dong-dong-ju” (facute din orez si cartofi...

    Fie ca sunt mici amplasamente stradale ale vanzatorilor ambulanti „pojangmacha” sau „sikdang” (mici restaurante), fie ca sunt restaurante de lux, obiceiul de a lasa si primi bacsis nu este incetatenit. Asa ca nu insistati! In aceasta zona nu se mananca oricum, ci trebuie respectate niste reguli. Iata doar cateva dintre ele: mai intai se gusta supa si apoi orezul; bolul cu mancare nu se ridica in timpul mesei; a nu se citi sau viziona ceva; la sfarsitul mesei se bea ceai de orez sau apa in care a fost fiert orez. Daca esti invitata la o cina in Coreea de Sud, trebuie sa stii ca mancarea fierbinte este plasata in partea dreapta, iar cea uscata este asezata in stanga, iar bolul pentru orez se afla in stanga, cel de supa in dreapta. Dar ce mai conteaza cateva reguli, la cata delicatete si exotism ascunde mancarea lor! Avand atatea calitati, preparatele traditionale coreene au depasit granitele si sunt foarte apreciate de „connaisseurs”, in special in SUA, unde s-au dezvoltat numeroase lanturi de restaurante coreene.

    Continut sponsorizat

    Re: O scurta introducere in aceasta lume...

    Mesaj  Continut sponsorizat Astazi la 11:42 pm


      Acum este: Vin Dec 09, 2016 11:42 pm