FORUM DEDICAT IUBITORILOR DE FILME COREENE


  Despre film

  Distribuiţi
  avatar
  Admin Claudiu
  Fondator

  Mesaje : 1858
  Data de inscriere : 14/01/2010
  Varsta : 20
  Localizare : Cluj Napoca

  Despre film

  Mesaj  Admin Claudiu la data de Sam Mar 13, 2010 7:41 am

  Titlu: 대조영 (大祚榮) / Dae Jo Yeong
  Gen: Daeha drama, Perioada
  Episodes: 134
  Reteaua care la produs: KBS1


  Casting:
  Choi Soo Jong esre Dae Jo Young
  Jung Bo Suk este Yi Hae Go
  Lee Duk Hwa este Seol In Kwi
  Park Ye Jin este Cho Rin
  Hong Soo Hyun este Suk Young
  Kim Jin Tae este Yeon Gae So Mun
  Im Dong Jin este Yang Man Chun
  Im Hyuk este Dae Jung Sang
  Kim Gyu Chul este Shin Hong
  Kil Yong Woo este Bo Jang Wang
  Kim Myung Soo este Kim Mo Jam
  avatar
  michelle
  Membru
  Membru

  Mesaje : 534
  Data de inscriere : 18/09/2011
  Varsta : 22
  Localizare : feldru bistrita-nasaud

  Re: Despre film

  Mesaj  michelle la data de Sam Apr 21, 2012 6:21 am

  Dae Jo Yeong are ca titlu original Destinul Regelui si prezinta viata regelui si cum acesta a infiintat regatul Bulhae pe ruinele vechiului regat Goguryeo.
  In serial care are o intindere considerabila sunt prezentate ma multe popare :Tang,Goguryeo,Khitan si Gokturks.
  Tangul in aceasta perioada este condus de catre împăratul Taizong ,ministrii si genralii sai.


  Serialul incepe cu lupta dintre Goguryeo si Tang ,lupta in care tatal lui Dae Jo Yeong ,Dae Jung Sang eate avansat ca si general .
  Liaodongul ultima fortareata ramasa din maretul regat este cucerita de Tang cu ajutorul lui Xue Rengui .
  După o tentativă eşuată de asasinare a împăratului Tang, Li Shimin, Dae Jungsang este capturat de către Xue Rengui. Acesta, nemulţumit de faptul că acţiunea sa de capturare nu este remarcată, îl eliberează pe Jungsang, care pleacă spre fortăreaţa Ansi. Între timp, împăratul începe planurile de ridicare a unui munte de pământ pentru a distruge fortăreaţa. Dalgi, mama lui Dae Jo Yeong vine cu ideea săpării sub munte pe măsură ce acesta este ridicat, fiind în acelaşi timp însărcinată deja cu Jo Yeong. Xue Rengui salvează nişte soldaţi Tang de la moarte. Împăratul îl ridică la rangul de general.
  Lupta începe, iar milionul de soldaţi ai Tang-ului intră în munte. Se dă drumul la apă prin tunelul săpat, iar muntele zdrobeşte mii de soldaţi. Dae Jo Yeong se naşte în această perioadă. La naşterea sa, o profeţie spune că va deveni un mare rege. Aceasta însă este văzută ca o trădare, existând deja un rege în Goguryeo. Jungsang împreună cu soţia şi copilul încearcă să fugă de comandantul suprem Yeon Gaesomun, care doreşte să ucidă pruncul, dar sunt prinşi. Comandantul doreşte să-i ucidă, dar generalul Yang Manchun îl opreşte, spunându-i că Dae Jo Yeong a fost trimis de ceruri pentru a proteja ţara după moartea lor. La auzul acestor vorbe, Gaesomun îşi schimbă decizia. Generalului Jungsang I se spune că soţia şi fiul lui sunt morţi, şi I se ordonă să conducă fortăreaţa Goryeo. Soţiei sale I se ordonă să nu comunice sub nici o formă cu fiul ei, în caz contrar, ambii vor fi ucişi.
  Astfel, Dae Jo Yeong este crescut de către Yeon Gaesomun, comandantul suprem, ca sclav, sub numele de Gaedong (câine), pentru ca el să nu întrebe de ce e sclav sau să afle cine e cu adevărat. De multe ori băiatul fuge încercând să-şi găsească părinţii, chiar dacă Yeon Gaesomun îi spune că aceştia sunt morţi. De unul singur învaţă să citească şi să lupte, şi când e deja mai mare, îl roagă pe fiul cel mare al comandantului, Yeon Namsaeng, să-i permită să participe la competiţia de arte marţiale a cărei recompensă era libertatea, dar acesta îl refuză. Jo Yeong îl aude însă pe Namsaeng spunând că va accepta la competiţie pe oricine are recomandarea marelui general Yang Manchun, aşa că fuge spre fortăreaţa Ansi unde îl impresionează pe marele general, care bănuieşte că tânărul ar putea fi fiul lui Dae Jungsang.

  Jo Yeong îi spune generalului că este un sclav, dar vrea să devină un luptător. Yang Manchun nu doreşte să-l amăgească, lăsându-l să creadă că are vreo şansă, şi îl pune să se bată cu cel mai bun luptător din fortăreaţa Yodong, Geolsa Biu, şi, spre surprinderea tuturor, e pe punctul de a-i zdrobi capul cu un bolovan. Yang Manchun opreşte lupta la timp, şi îl întreabă de ce a încercat să trişeze. Jo Yeong îi răspunde că într-o luptă nu există reguli, iar pentru el această luptă valorează mai mult ca propria viaţă.
  Yang Manchun îi oferă mult dorita recomandare, dar când Jo Yeong revine cu ea, Yeon Gaesomun o rupe nervos şi îi spune că doar el îl poate împiedica să participe la concurs. În ziua competiţie el se strecoară, dar este prins şi închis într-un hambar. Prinţesa Suk-yeong, nepoata regelui Bojang se deghizează în soldat pentru a privi competiţia de lupte.

  La palatul din Pyeongyang soseşte un convoi din Tang, iar solul este Xue Rengui. Acesta aduce vestea unui tratat de pace între Tang şi Goguryeo, cu condiţia ca o prinţesă a Goguryeo-ului să se mărite cu un prinţ din Tang. Yeon Gaesomun refuză vehement, şi îi forţează şi pe oficialii ţării să refuze, dar Rengui nu venise pentru tratatul de pace, ci pentru a găsi oportunitatea de a-l asasina pe Gaesomun, unul din stâlpii ţării. Se aliază cu unul din oficialii Goguryeo, Bu Kiwon, şi angajează asasini care să-l ucidă pe comandantul suprem.
  Chiar înainte de începerea competiţiei, asasinii plătiţi se ascund în acelaşi hambar unde Dae Jo Yeong era închis, pentru a stabili planul de acţiune (săbiile lor erau impregnate cu otravă letală). Jo Yeong aude toată discuţia, şi îşi dă seama care e planul acestora, dar un zgomot îi trădează prezenţa. Un asasin stă de pază lângă Jo Yeong, iar restul pleacă să-şi îndeplinească misiunea. Prinţesa Suk-yeong intră în hambar, iar asasinul se pregăteşte să o ucidă. Jo Yeong o salvează şi îl pune la pământ pe acesta. Prinţesa cred că şi el este un asasin, şi încearcă să-l împiedice să iasă, dar Jo Yeong o lasă fără cunoştinţă printr-o lovitură. Tentativa de asasinat asupra comandantului eşuează, mulţumită lui Dae Jo Yeong, care este însă atins de o sabie otrăvită şi cade fără cunoştinţă. Yeon Gaesomun cheamă doctorii regali să-l salveze.
  Mai târziu, Dae Jo Yeong pleacă să-şi găsească tatăl la fortăreaţa Goryeo, şi împreună revin în Goguryeo. Pe drum întâlnesc o persoana din Baeekje, numită Mimosa, dar şi pe Cho-rin, prinţesă Khitan, şi Li Kaigu, generalul Khitan, care devine rapid marele rival al lui Dae Jo Yeong. Li Kaigu o iubeşte pe Cho-rin, dar ea se îndrăgosteşte de Jo Yeong. Li Kaigu este fiul lui Bu Ji Kwang.
  ***ând Goguryeo cade, după ce generalii Yeon Gaesomun şi Yang Manchun mor. Dae Jo Yeong face totul pentru a salva regatul, dar, Bu Kiwon, Sa Bugu şi alţi miniştrii Goguryeo, împreună cu armatele Tang şi Khitan, distruga ţara. Împreună cu subordonaţii săi, Geolsa Biu şi Heuksudol, Jo Yeong salvează refugiaţii şi construieşte un alt Goguryeo, primind şi ajutorul unor oficiali care au reuşit să supravieţuiască. Cho-rin rămâne însărcinată cu copilul lui Dae Jo Yeong, dar nu-i spune acest lucru. Dae Jo Yeong scapă de Li Kaigu care vroia să-l ucidă, Geolsa Biu e capturat de Tang, iar Goguryeo-ul nou construit e distrus după o lovitură de stat dată cu ajutorul Shillei. Fiul lui Dae Jo Yeong cu Cho-rin este luat de către Li Kaigu ca fiu al său. Singurii care ştiu că băiatul pe nume Geom este fiul adevărat al lui Dae Jo Yeong, sunt Cho-rin, Li Kaigu şi Geolsa Biu.
  Dae Jo Yeong plănuieşte să reconstruiască un al doilea Goguryeo, în ciuda eşecului iniţial. Primeşte ajutor de la Mimosa şi subordonatul său, Geumlan şi fac organizaţia Dong Myeong Cheon Jae Dan, menită să ucidă duşmanii care au distrus Goguryeo. Sunt ajutaţi de fostul rege Goguryeo, Bojang. Bu Kiwon şi Sa Bugu, care au trădat ţara în favoarea Tang, sunt executaţi. Însă, organizaţia este distrusă de Li Kaigu, dar Jo Yeong nu renunţă la ideea reînvierii ţării şi face tot ce poate.
  Doi descendeţi ai tribului Gokturks, Gyepilsamun şi Tungso, trec sub ocrotirea lui Dae Jo Yeong. În lupta pentru salvarea oamenilor capturaţi în urma căderii Dong Myeong Cheon Jae Dan, Dae Jo Yeong şi Heuksudol sunt capturaţi de către comandantul chinez Li Wen, care îl urăşte cu toată fiinţa pe Jo Yeong. Trec prin multe suferinţe, fiind nevoiţi să lupte cu Wugol, un uriaş, după ce sunt lăsaţi să flămânzească timp de 6 zile. Cu toate acestea, supravieţuieşte, dar numai după ce jură credinţă Chinei, după care fuge în Goguryeo. Îl întâlneşte pe Mukchol, care devine ulterior Kahn al tribului Gokturks. Începe reconstruirea ţării şi se însoară cu prinţesa Suk-yeong, nepoata regelui Bojang. În China, împărăteasa Cheuk-cheon urcă pe tron.

  13 ani mai târziu. Tribul Khitan produce o rebeliune împotriva Tang, iar Dae Jo Yeong le vine în ajutor. În schimb, el le cere eliberarea miilor de refugiaţi ai Goguryeo-ului, care se aflau pe pământurile Khitan. În acest timp, tensiunea dintre el şi Li Kaigu este tot mai mare, iar Jo Yeong îl cunoaşte şi pe Geom, fiul său, cu care lucrează îndeaproape. Li Kaigu este capturat de Tang, dar Dae Jo Yeong îl salvează prin capturarea lui Li Wen, pentru care negociază cu Xue Rengui. După ce războiul se termină, împăratul Li Jinyhong este asasinat, iar Jo Yeong readuce acasă populaţia refugiată.
  Tribul Khitan este aproape distrus de alianţa Tang – Gokturks, şi câţiva supravieţuitori sunt salvaţi de Jo Yeong, după ce acesta află că Geom este fiul său. Geom, şi ceilalţi ştiau asta. Jo Yeong aproape îl ucide pe Li Kaigu, iar Khitan este terminat. Li Kaigu scapă cu viaţă şi fuge în Tang pentru a deveni comandant, unde jură credinţă atât Tang-ului cât şi lui Xue Rengui. Dae Jo Yeong conduce ultimii refugiaţi spre baza de la muntele Dongmo, unde va face noul regat.
  Armata Tang, în frunte cu Li Kaigu îi ajunge din urmă, Heuksudol şi Gyepilsamun rămân în urmă pentru a împiedica armata să ajungă la ei. Gyepilsamun este ucis de săgeţile lui Li Kaigu, iar Heuksudol vrea să-l răzbune, dar este la rândul lui ucis, de către Zhao Renshi, comandant Tang. Refugiaţii sunt acum în siguranţă, iar Dae Jo Yeong stabileşte câmpul de luptă pe colina Chungmuryeong. Forţele Khitan, conduse de Cho-rin şi Geom nu pot bloca avansarea forţelor chineze. Jo Yeong îl ucide pe Zhao Renshi pentru a răzbuna moartea fratelui său, Heuksudol. Geumlan este ucis de săgeţi, iar Dae Jung Sang, tatăl lui Jo Yeong este capturat şi apoi ucis. Asta alimentează moralul armatei aliate Goguryeo – Mohe, astfel că, din 30000 de soldaţi Tang, doar 1000 mai scapă cu viaţă.Dae Jo Yeong învinge forţele lui Li Kaigu şi Xue Rengui la Chun Mul Yong cu ajutorul tribului Malgal (Mohe). Li Kaigu fuge, şi îi trimite un mesaj lui Jo Yeong, spunându-i că vrea să se lupte cu el. Dae Jo Yeong câştiga lupta grea, chiar dacă el este primul rănit. Cho-rin bea o licoare otrăvită după ce-l vede murind pe Li Kaigu. După moartea celor doi, Dae Jo Yeong termină de construit noul Goguryeo, dându-i un nume nou, BALHAE. Când credea că totul s-a terminat, Mimosa îi spune lui Jo Yeong că Tang-ul poate merge pur şi simplu la Gokturks şi să-i convingă să atace Balhae, de aceea este bine ca Balhae să păstreze relaţii bune cu tribul Gokturks, şi să trimită acolo oameni mai repede ca Tang-ul. Jo Yeong îşi trimite fiul, pe Geom. Aşa cum se aştepta Mimosa, Li Wen din Tang (cu gândul de a obţine ajutor de la Gokturks şi de a-i distruge pe aceştia odată cu Balhae) ajunge la câteva momente după Geom. Geom este cel care are succes, în ciuda lui Li Wen, chiar dacă Gokturks au multe cerinţe faţă de Balhae pentru a le oferi ajutorul. Dae Jo Yeong cred că totul s-a aşezat acum şi stabileşte reguli.***ând, Gokturks atacă Tang-ul cu ajutorul Balhae. Tang-ul este aproape bătut, aşa că Li Wen realizează că singura şansă de salvare este trimiterea unui tratat de pace către Dae Jo Yeong. Împărăteasa Wu Zetian este înfuriată de asta şi ezitantă, dar nu are altă cale decât să accepte, gândindu-se la binele Tang-ului. Trimit tratatul, care presupune relaţii de prietenie între cele două ţări, iar Jo Yeong cere ca Tang-ul să ofere Balhae Liaodongul. Cu greu, aceştia acceptă.
  Pentru Dae Jo Yeong, principala grijă acum este cine îl va urma la tron. Îi are în minte pe cei doi fii, Geom şi Dan-ni, dar nu se poate hotărî, deşi tinde spre Geom. Dan-ni este fiul lui Suk-yeong, deci este ultimul purtător al liniei regale a Goguryeo, pe când Geom are sângele tribului Khitan, prin mama sa, Cho-rin, dar este mai talentat, are abilităţi de lider şi este inteligent. În cele din urmă, Geom decide să părăsească ţara, dacă ar rămâne, ar începe disensiunile în rândul oficialilor, pe această temă. Îi spune lui Geolsa Biu că el îşi doreşte doar să fie apropiat de tatăl său, dar dacă este forţat să devină succesor, îşi va lua singur viaţa.Jo Yeong vine să-l vadă pe Geom şi îl găseşte scriind o scrisoare de adio. Încearcă să-l oprească să plece, şi rosteşte cuvântul pe care băiatul îşi dorea atât de tare să-l audă: “Fiule…nu pleca.” La auzul acestor vorbe, Geom izbucneşte în lacrimi, şi îi spune la rândul său: “Tată…” (Geom este fiul lui Dae Jo Yeong cu Cho-rin, dar s-a născut khitan, iar mama sa ştia că va fi în pericol deoarece tatăl lui era duşmanul Khitan la acea vreme. Li Kaigu a iubit-o mult timp pe Cho-rin s-a oferit să-i protejeze pe cei doi, şi l-a crescut pe Geom ca pe fiul său. Geom însă a aflat adevărul, că Li Kaigu nu e tatăl său, ci Dae Jo Yeong este. Acesta a aflat şi el, dar nici unul nu a putut declara asta în mod deschis.). Cei doi se îmbrăţişează ca tată şi fiu, pentru ultima oară, după care Geom pleacă spre un destin necunoscut.

  Finalul serialului ne arată scena în care Dae Jo Yeong, împreună cu procesiunea regală vizitează Stela lui Gwanggaeto (Gwanggaeto cel Mare a fost al 19-lea rege al Goguryeo). Împreună cu oamenii săi, care au mai rămas în viaţă, Geolsa Biu şi Mimosa se închină în faţa Stelei, şi fac promisiunea că niciodată oamenii ţării nu vor mai suferi ca în trecut.

   Acum este: Sam Mai 26, 2018 10:57 pm