FORUM DEDICAT IUBITORILOR DE FILME COREENE


  Regina Soheon

  mishildam
  mishildam
  Membru
  Membru

  Mesaje : 102
  Data de inscriere : 28/03/2012
  Varsta : 28
  Localizare : chisinau

  Regina Soheon Empty Regina Soheon

  Mesaj  mishildam la data de Vin Mar 30, 2012 5:50 am

  Regina Soheon din clanul Cheongsong Sim a fost prima sotie a regelui Sejong cel Mare, si singura regina a acestuia (pe langa ea, regele a mai avut 9 consoarte). Tatal ei a fost Sim On, prim-ministru in perioada Joseon, asadar socrul regelui Sejong. Cand curtea regala a inceput cautarea unei printese consoarte pentru printul Chungnyeon (mai tarziu Sejong), Sim On a recomandat-o chiar pe fiica lui, iar aceasta a fost aleasa familiei regale.

  Cand printul Chungnyeong a devenit rege in anul 1418, doamna Sim a primit titlul de Soheonhwanghu, iar tatal ei a primit cea mai inalta functie posibila, aceea de prim-ministru.
  Dupa intrigi fabricate impotriva sa, Sim On este executat, iar locul sau este ocupat de Park Eun. Alti membri ai familiei Sim au fost de asemenea condamnati, si chiar regina Soheon era sub amenintarea retragerii titlului regal. Cu toate acestea, Sejong a incercat sa o apere si chiar a reusit. Dupa ce fiul celor doi avea sa devina regele Munjong,tatal reginei, Sim On a fost absolvit de toate crimele si i s-a redat postum titlul de prim ministru, dar si acela de lord Anhyo.
  Regina Soheon a fost foarte prolifica cand vine vorba de mostenitori. A avut opt fii, dintre care doi aveau sa devina regi. Primul a fost regele Munjong,cel care a domnit doar doi ani, si a murit fiind foarte bolnav, iar al doilea a fost printul Suyang,adica regele Sejo, cel care la detronat pe regele Danjong, fiul lui Munjong. Ceilalti sase fii au fost printii Anpyeong, Imyeong, Gwangpyeong, Geumseong, Pyeongwon si Yeongeung. De asemenea regina a avut si doua fiice, printesele Jeongso si Jeongui.
  Este ingropata in acelasi mormant cu sotul ei, si nu separat, inYeoju, provincia Gyeonggi.

   Acum este: Joi Apr 09, 2020 11:07 pm