FORUM DEDICAT IUBITORILOR DE FILME COREENE


  Regii din Goguryeo

  mishildam
  mishildam
  Membru
  Membru

  Mesaje : 102
  Data de inscriere : 28/03/2012
  Varsta : 28
  Localizare : chisinau

  Regii din Goguryeo - Pagina 2 Empty Re: Regii din Goguryeo

  Mesaj  mishildam la data de Joi Mar 29, 2012 8:11 am

  Regele Minjung al Goguryeo (?-48) a fost al 4-lea conducător al acestui regat, şi a domnit între anii 44 şi 48.Conform înregistrărilor din Samguk Sagi el a fost fratele mai mic al predecesorului său, regele Daemusin, şi al 5-lea şi cel mai tânăr fiu al regelui Yuri. A devenit rege datorită vârstei foarte mici a prinţului moştenitor, care era nepotul său şi fiul regelui Daemusin,Hae U.Hae U avea să devina însă următorul rege,după moartea lui Minjung.Deşi Minjung a domnit relativ puţin,din 44 până în 48,a fost capabil să evite conflictele militare şi a păstrat pacea în regat.
  Mai multe dezastre naturale au marcat domnia acestuia.În al doilea an de domnie au avut loc inundaţii masive în urma cărora populaţia din est a rămas fără locuinţe iar unii au murit de foame.Văzând toate acestea,Minjung a deschis hambarele regatului şi a distribuit alimente populaţiei.
  În anul 4 al domniei sale,Minjung a descoperit o grotă în partea de vest a regatului şi s-a odihnit înăuntru după o partidă obositoare de vânătoare.
  Moartea
  În anul 48,după aproape 5 ani de domnie,Minjung s-a îmbolnăvit şi a murit.
  Pe patul de moarte a cerut să fie îngropat în locul în care s-a odihnit,iar oamenii lui i-au ascultat dorinţa şi l-au îngropat în grota din Minjung-won.Numele său a fost dat postum şi vine chiar de la numele locului unde este îngropat.
  mishildam
  mishildam
  Membru
  Membru

  Mesaje : 102
  Data de inscriere : 28/03/2012
  Varsta : 28
  Localizare : chisinau

  Regii din Goguryeo - Pagina 2 Empty Re: Regii din Goguryeo

  Mesaj  mishildam la data de Joi Mar 29, 2012 8:16 am

  Regele Daemusin al Goguryeo (4-44,d.18-44) a fost al treilea conducător al regatului Goguryeo.El a condus regatul la începuturile sale,într-o perioadă caracterizată de expansiuni teritoriale masive,cucerind mai multe naţiuni mai mici dar şi puternicul regat Dongbuyeo.Prinţul Muhyul a fost al treilea fiu al regelui Yuri,şi nepot al lui Jumong. A devenit prinţ moştenitor în anul 14,la vârsta de 11 ani,şi rege patru ani mai târziu după moartea tatălui său. A fost îngropat în Daesuchonwon.
  Daemusin a întărit conducerea centrală a Goguryeo şi a extins teritoriile acestuia. A anexat Dongbuyeo şi l-a ucis pe regele acestuia, Daeso, în anul 22. Regele Daeso era fiul regelui Geum-wa şi nepotul regelui Hae-buru,fondatorul Dongbuyeo.
  Pe malul râului Amnok Daemusin a cucerit Gaema-guk în anul 26 şi mai târziu Guda-guk.După ce a respins atacurile Chinei în anul 28,regele l-a trimis pe fiul său,prinţul Hodong să atace comanderia Nangnang chineză în nord-vestul Coreei în 32,comanderie distrusă în 37.Astfel s-a produs povestea de dragoste dintre prinţul Hodong şi o prinţesă Nangnang,binecunoscută astăzi şi înregistrată în Samguk Sagi. Se spune că prinţesa a distrus tobele de război ale castelului chinezilor pentru ca Goguryeo să atace fără avertizare.
  O interpretare a acestei poveşti apare în drama istorică Ja Myung Go,în care rolul prinţului Hodong este jucat de actorul Jung Kyung Ho,iar rolul prinţesei Nangnang,pe nume RaHee este jucat de actriţa Park Min Young.În acest serial există şi o soră a acestei prinţese.Regele Muhyul a primit titlul de Dae Musin Wang care înseamnă Mare Rege Luptător şi Sfânt.La fel ca în cazul majorităţii regilor Goguryeo, se ştiu relativ puţine lucruri despre Muhyul.exceptând scrierile din Samguk Sagi.Acordarea unui asemenea titlu acestui rege înseamnă că el a condus regatul prin mai multe bătălii şi probabil a avut mai multe realizări decât i se dă credit în istorie.
  Nu toţi regii acestui regat au primit postum sau în timpul vieţii asemenea titluri.Cei mai mulţi au primit titluri bazate pe locul în care erau înmormăntaţi.Foarte puţini,cum au fost regele Gwanggaeto cel Mare (al 19-lea rege al regatului) şi regele Dongmyeonseong (primul rege-Jumong) au primit titluri atât de importante.Regele Daemusin este portretizat în drama istorica Kingdom of the wind (KBS 2008),ca un prinţ născut cu o profeţie care spunea că va distruge Goguryeo.În rolul prinţului Muhyul şi al regelui Daemusin,actorul Song Il Guk care,pentru a doua oară avea să joace rolul unui rege al Goguryeo,după cel al regelui Jumong din drama istorică cu acelaşi nume(2006).

   Acum este: Lun Feb 24, 2020 9:50 am