FORUM DEDICAT IUBITORILOR DE FILME COREENE


  Regii din Silla

  mishildam
  mishildam
  Membru
  Membru

  Mesaje : 102
  Data de inscriere : 28/03/2012
  Varsta : 28
  Localizare : chisinau

  Regii din Silla - Pagina 2 Empty Re: Regii din Silla

  Mesaj  mishildam la data de Vin Mar 30, 2012 6:48 am

  Regele Beopheung (r. 514-540 d.Hr.) a fost monarh 23 de Silla , una dintre cele trei regate ale Coreei . El a fost precedat de regele Jijeung (r. 500-514), şi urmat de Regele Jinheung .

  De timpul domniei sale, budismul a devenit destul de comun în Silla, asa cum a fost introdus mult mai devreme de Goguryeo călugări în timpul regelui Nulji domniei "lui. Unul din miniştrii regelui Beopheung lui, un om pe nume Ichadon , a fost un convertit budist care a ras chiar capul lui şi a luat tonsura. El a implorat în mod constant regelui de a adopta budismul ca religie de stat, şi, de fapt, regele Beopheung însuşi a devenit pasionat de învăţăturile lui Buddha. Cu toate acestea, alţi miniştri din Silla, s-au opus foarte mult la acest lucru, şi-a exprimat astfel de sfidare la rege. Beopheung, după ce a fost convins de către miniştrii săi, a fost la o răscruce de drumuri, şi a întâlnit o mare aversiune să se schimbe. În acest moment, Ichadon sugerat martiriul său şi a pledat cu regele să-l execute în public pentru cauza de budism. Acest rege a refuzat să facă, şi aşa Ichadon insultat în mod deliberat miniştrii ai regatului, provocând, astfel, mânia regelui. În final, Ichadon a fost executat în public, dar înainte de capul său a fost tăiat, el a declarat că sângele vărsat de la corpul său nu ar fi rosu, dar alb lăptos. Potrivit Samguk Yusa , predicţiile sale s-au dovedit corecte, şi sângele lui lăptos Ichadon ingrozit miniştrii din regat. Ca urmare a matyrdom Ichadon lui, regele Beopheung ales în cele din urmă budismul ca religie de stat. Cu toate acestea, adevarata libertate budist în Shilla nu va începe până la domnia regelui Jinheung .
  mishildam
  mishildam
  Membru
  Membru

  Mesaje : 102
  Data de inscriere : 28/03/2012
  Varsta : 28
  Localizare : chisinau

  Regii din Silla - Pagina 2 Empty Re: Regii din Silla

  Mesaj  mishildam la data de Vin Mar 30, 2012 6:51 am

  Regele Jinheung (540-576) a fost de 24 monarh din Silla , [1], una dintre cele Trei Regate din Coreea .

  A urmat Regele Beopheung (514-540), şi a fost urmat de regele Jinji (576-579). Jinheung a fost nepotul regelui Beopheung. Regele Jinheung a fost unul dintre cei mai mari regi din Silla, şi a fost responsabil pentru extinderea pe teritoriul Silla imens. El şi Regele Seong regele 26 de Baekje, sa luptat cu fiecare alte peste râul Han valea. Jinheung a câştigat această luptă şi a extins teritoriul Silla lui imens. Regele Jinheung din Silla, a crescut la tron la vârsta de şapte ani atunci când predecesorul său şi unchiul, Beopheung , a murit. Deoarece el era prea tânăr să se pronunţe o împărăţie la timp, mama sa a acţionat ca regent. Când el a devenit de ani, el a început să se pronunţe independent. Una dintre primele sale acţiuni ca regele adevărat de Silla a fost de a numi un om pe nume Kim Isabu în calitate de şef al Afacerilor militare, care a avut loc în 541 . Jinheung a adoptat o politică de pace cu regatul vecin al Baekje Britanie . În 551 , el aliat cu Baekje, astfel că el ar putea ataca regatul de nord-coreean a Goguryeo . Rezultatul acestui atac aliat pe Goguryeo a fost cucerirea a râului Han. Regatele de Baekje şi Regatul Silla a fost de acord, atât pe teritoriul cucerit divizarea în mod egal între ei.În timpul domniei regelui Seong de Baekje , Regele Jinheung aliate cu Goguryeo şi a lansat un atac pe valea râului Han în cursul anului 553 . Într-un acord secret între Silla şi Goguryeo, trupele Silla atacat armata Baekje epuizat la sfârşitul anului 553. Sentimentul de tradare de la Silla, regele Seong atacat în cursul anului 554 , dar a fost prins într-o ambuscadă, condus de un general Silla, şi a fost asasinat împreună cu cei care au fost care îl însoţesc. Regele Jinheung păzit teritoriu nou, cu o mână fermă de şapte ani înainte de a trimite general Kim Isabu de a cuceri Daegaya în 561 . Regele Jinheung construit un monument de pe teritoriul său şi a stabilit recent cucerit de provincii din zona. El a supus toate rebeliunile şi a continuat să se dezvolte cultura în împărăţia lui. În 576 , Hwarang a fost stabilit, şi ei ar juca mai tarziu un rol imens în unificarea celor trei regate ale Coreei .Regele Jinheung a murit în 576 , la varsta frageda de 43 de după decizia de 37 de ani de cucerire şi de avansare. Regele Jinheung a fost urmat de al doilea fiu, printul Geumryun, care a devenit regele Jinji de Silla . Printul Geumryun furat tronul şi mai târziu, el a fost detronat de către Lady Mishil, un oficial de rang înalt. Adevăratul succesor ales este Regele Jinheung nepotul lui Prince Baekjong, care a devenit Jinpyeong de Silla .
  mishildam
  mishildam
  Membru
  Membru

  Mesaje : 102
  Data de inscriere : 28/03/2012
  Varsta : 28
  Localizare : chisinau

  Regii din Silla - Pagina 2 Empty Re: Regii din Silla

  Mesaj  mishildam la data de Vin Mar 30, 2012 6:52 am

  Geomryun Kim (au murit 17 iulie 579), al cărui nume ca rege a fost Jinji, a fost monarh a douăzeci şi cincea a antic coreean regatul Silla . Soţia sa a fost Doamna Jido a clanului Park.

  De fapt, Geomryun (ca a doua Regale Printul) a fost un uzurpator al tronului, domnind din august din 576 până în iulie de 579 ca regele Jinji. El a fost răsturnat de către Lady Mishil , un oficial de rang înalt. Adevăratul succesor ales de Regele Jinheung a fost nepotul său, prinţul Baekjong (fiul din prima Regale Printul Dongryun), care a devenit regele Jinpyeong de Silla .

  Fiul lui Jinji, Kim Yongsu, sa căsătorit cu fiica lui Jingpyeong, Printesa Cheonmyeong. Fiul cel mai mare a acestora (nepotul lui Jinji), Kim Chunchu, va deveni în cele din urmă regele Muyeol de Silla .
  mishildam
  mishildam
  Membru
  Membru

  Mesaje : 102
  Data de inscriere : 28/03/2012
  Varsta : 28
  Localizare : chisinau

  Regii din Silla - Pagina 2 Empty Re: Regii din Silla

  Mesaj  mishildam la data de Vin Mar 30, 2012 6:56 am

  Jinpyeong din Silla (565 - 632, domnia 579 -632) este regele a 26-a dinastiei Silla , una dintre cele Trei Regate din Coreea . Regele Jinpyeong a urmat în urmele regelui Jinheung prin reorganizarea sistemului de guvernământ central, si ca multe conflicte cu Baekje şi Goguryeo sa sculat, a trimis emisari de îmbunătăţire a relaţiilor şi de a consolida legăturile dintre Silla, şi China dinastiilor Sui şi Tang . Regele Jinpyeong este, de asemenea, cunoscut pentru promovarea lui de budism ca un ghid spiritual pentru regatul şi învăţăturile budiste incurajatoare.Regele Jinpyeong sa nascut ca Kim Jeong-Baek. Său an de naştere reală este necunoscută. Tatăl său, prinţul Dongryun, este primul fiu al regelui Jinheung şi mama lui Lady Mano, fiica de Galmunwang Kim Reepjong. Potrivit 12C carte de istorie Samguk Sagi , el a fost mare în statură, cu o notabilă faţă, posedat mare determinare si inteligenta ascutita ca un tineret. [2] El a urcat pe tron când regele Jinji a murit în 579. El sa căsătorit cu regina Maya, fiica de Galmunwang Bokseung. Regele Jinpyeong a fost urmat de fiica lui Seondeok . [3] Un alt fiica, Principesa Cheonmyoung , a fost mama regelui Muyeol . [4] Conform înregistrărilor în Samguk Yusa , o treime fiica Printesa Seonhwa , căsătorit cu regele Mu de Baekje . [5] Regele Jinpyeong a avut, de asemenea, fii şi fiice, prin soţii diferite şi concubine. [1]Regele Jinpyeong a reuşit unchiul său, regele Jinji in 579 cand regele Jinji a fost detronat de catre nobilii se opune (în special Lady Mishil ), în al patrulea an al domniei sale. [6] [7] În timp ce regele Jinpyeong urcat la tron, la vârsta de 14 ani, afacerile de stat au fost în principal gestionate de către miniştrii de puternice (membri ai Hwabaek ), condus de Sangdaedeung . În turbulenţele politice, setul Hwabaek privind reorganizarea guvernului şi organelor de administrare, a continuat măsurile de rege adult, care a susţinut, de asemenea, reamenajarea de stat de la un sistem de expansiune, orientate spre un sistem politic birocratic. [8]

  Budismul a fost adoptat in aceasta perioada, ca rege Jinpyeong a trimis emisari în mod activ şi călugări în China pentru a studia şi de a ajuta în relaţiile diplomatice. Budismul în Silla dezvoltat ca un puternic naţiune-protejarea religie. [8] Regele Jinpyeong numit persoane competente noi, în birourile importante, aşa cum a început domnia sa şi a efectuat reforme. El a pus guvernul oficial Ichan Noribu (hangul: 이찬 수을부, Hanja伊飡首乙夫), la cel mai înalt rang de Sangdaedeung să se uite după ce afacerile de stat [9] şi în 580, al doilea an al domniei sale, numit Ichan Hujik (Hangul : 후직, Hanja:.后稷), ca şef al armatei [10] . Regele Jinpyeong sa bazat foarte mult pe aceste două capete de birou şi a fost capabil de a consolida regatul său pe ambele afacerile interne şi relaţiile internaţionale [8] El a dat, de asemenea, rangul de Galmunwang la cei doi fraţi, consolidându-şi puterea de sprijin, în curtea lui. [11]

  Regele Jinpyeong a continuat să se restructureze şi să reorganizeze în timpul domniei sale, în 581 el a înfiinţat Wihwabu (hangul: 위화부, Hanja:位和府), un departament de administrare a gestiona oficiali guvernamentali şi de personal, şi în 583 Seonbuseo (hangul: 선부서, Hanja: 船 府 署), un departament de gestionare a navelor ţării. El a stabilit un independent, nume de domnie era în 584, Jobu departamentul (hangul: 조부, Hanja:调府) pentru a trece cu vederea impozitelor şi forţei de muncă obligatorie, şi Seungbu (hangul: 승부, Hanja:乘府) pentru a gestiona vagoane şi vagoane de călători. Trei oficiali au fost numiţi pentru a gestiona cele mai importante trei palate în 585, şi 586 în departamentul de Yebu (hangul: 예부, Hanja: 礼部) a fost înfiinţat pentru a trece cu vederea ritualuri şi ceremonii. În 588, el a plasat Ichan Sueulbu (hangul: 이찬 수을부, Hanja伊飡首乙夫), ca oficial cel mai mare guvern din Sangdaedeung , şi un departament special care sa uitat după diplomaţii străini, Younggaekbu (hangul: 영객부, Hanja:领客府) a fost înfiinţat în 591. [8]

  Regele a făcut, de asemenea, reforme în judeţele regionale şi a sistemului de prefectură. New District Bukhansanju (hangul: 북한 산주, Hanja:北汉山州) a fost înfiinţat în curs de pregătire de atacuri din Goguryeo , în 604, şi 614 în Ilseonju (hangul: 일선주, Hanja:一善州) a fost înfiinţat în curs de pregătire împotriva Baekje . [12] [13]

  În 622, regele Jinji fiul lui Kim Yong Chun a fost numit ca primul Naeseongsasin (hangul: 내성 사신, Hanja:内省私臣), un funcţionar care are grijă de gestionare a celor trei palate mari. Reformele au continuat cu departamentul de gărzile palatului Siwibu (hangul: 시위부, Hanja:侍卫府); Sangsaseo departamentului (hangul: 상사서, Hanja:赏赐署), care arată după eroi naţionali şi a familiilor lor, şi Daedoseo ( Hangul: 대도서, Hanja:.大道署), care a analizat după ce afacerile cu privire la budism [14] Regele Jinpyeong a fost un avocat fervent pentru budism şi mulţi călugări a făcut călătorii în China, în timpul domniei sale în timp ce servesc roluri diplomatice. Călugăr Jimyeong (hangul: 지명, Hanja:智明), care a mers în China a lui Chen dinastiei în 585 pentru a studia budismul a revenit la 602, cu emisarii, şi călugărul Wongwang (hangul: 원광, Hanja:圆光), care a plecat să studieze în China în 589, de asemenea, sa întors cu emisarii din 600. [15] Damyuk călugăr (hangul: 담육, Hanja:昙育), de asemenea, a plecat sa studieze la dinastia Sui ., în 596, cu emisarii şi cadouri trimise de la Regele Jinpyeong [16]

  Emisarii către China, inclusiv călugării budişti au fost trimise continuu în timpul domniei regelui Jinpyeong, şi cele două ţări au rămas în termeni pe cale amiabilă. În 608, când Silla era sub atac din Baekje şi Goguryeo , Regele Jinpyeong a cerut pentru Sui ajutor "lui, cu solicitările scrise de călugărul Wongwang . Sui respectate şi-au unit forţele cu Silla în atacurile lor de Goguryeo, iar în 613 împăratul Yang a Sui a trimis emisari la Silla, care au participat la ceremonii budiste deţinute de către călugărul Wongwang la Hwangnyong Templu . [17]

  Relaţii diplomatice cu China au continuat pe tot parcursul dinastiei Sui şi următoarele dinastiei Tang . Cadouri au fost trimise cu emisari la Tang în 621 şi Gaozu împăratul a trimis matase, ecrane de pliante de artă, cu o declaraţie oficială în schimb. [18] Aceste relaţii diplomatice au continuat şi în anii următori şi Silla, a folosit această legătură pentru a ajuta la apărarea lor împotriva Goguryeo de solicită asistenţă Tang lui. Împăratul Gaozu de Tang trimise guvernatorilor atât Silla şi Goguryeo din 626 pentru a aduce despre armistiţiu în cele două ţări, chiar dacă pentru scurt timp. [14] Deşi Regele Jinpyeong sa axat pe consolidarea apărării de forturi de construcţie şi de cetăţi, şi consolidarea sistemului militar, Silla a fost în permanent conflict cu cele două ţări vecine, Baekje şi Goguryeo . [14] În anul 602, trupele Baekje atacat Amak Cetatea (Hangul: 아막성 , Hanja:阿莫城), dar s-au întors înapoi, şi în 603 Gogguryeo atacat cetatea de la Bukhansan (hangul: 북한산성, Hanja:.北汉山城), dar au fost învinşi, când regele Jinpyeong sa alăturat luptei [14]

  Baekje a continuat cu atacurile lor, în 605, cu atacuri continue, precum şi din Goguryeo. Regele Jinpyeong a trimis călugăr Wongwang a Sui cu cererea de ajutor împotriva acestor atacuri în 608. Ajutorul de la Sui a venit după ce Silla, a pierdut mulţi oameni şi cetăţi, şi în cele din urmă a unit forţele eşuat în descurajarea atacurilor Goguryeo lui. [14]

  Conflicte cu Baekje a escaladat, în 611, când au atacat cetatea Gajam (hangul: 가잠성, Hanja:椵岑城), şi a susţinut, după o luptă brutală de 100 de zile. [19] Baekje a continuat cu atacurile lor, inclusiv cetatea de Mosan (Hangul: 모산성, Hanja:母山城), în 616, [20] Neuknohyeon (hangul: 늑노현, Hanja:勒弩县) în 623, şi cele trei cetăţi ale Sokham (hangul: 속함성, Hanja:速含城), Gijam (hangul: 기잠성, Hanja:歧暂城), şi Hyeolchaek (hangul: 혈책성, Hanja:.穴栅城), din 624 [21] [22]

  În 626 Baekje atacat cetatea Jujae (hangul: 주재성, Hanja: 主 在 城), şi două cetăţi suplimentare au fost luate cu mai multe persoane luate ostatice în 627. În 628, Silla a învins Baekje la cetatea de Gajam şi în 629 de generali Kim Yong Chun (김용춘), Kim SEO Hyeon (김서현), şi Kim Yushin (김유신) a cucerit Goguryeo "cetatea lui de Nangbi (hangul: 낭비성, Hanja:娘臂城). [8] Luptele continue cu Baekje şi Goguryeo au luat taxă pe Silla, şi oamenii săi. Secetă, foamete şi nelinişti a preluat terenul. Diferite puncte de vedere politice, în cadrul nobilimii de guvernământ au fost frecvente, atunci când regele Jinpyeong a decis sa fiica Printesa Deokman ca moştenitorul lui divizia a crescut chiar mai profund, ca multi nobili s-au opus ideii de a avea o regina. [23] [24]

  Disensiuni politice a atins apogeul in luna mai 631, atunci când Ichan Chilsuk (이찬 칠숙) şi Acan Seokpum (아찬 석품) reprezintă grafic o revoltă. Revolta a fost descoperit în avans, şi ambele au fost executate; Chilsuk a fost decapitat în public şi rudele sale executat , în timp ce Seokpum a fost capturat si executat de soldaţi după fuga. [24] [25] [26] Cu rebeliunea potolită, puterea a fost lăsată în principal în mâinile susţinătorilor regelui (cel mai important dintre acestea a fost Kim Yushin , comandantul şef al armatei regale din 629), şi a fost, în această atmosferă politică Printesa Deokman a fost capabil de a deveni regina. [27]

  Regele Jinpyeong a murit în 632, în anul 54 al domniei lui. El este înmormântat în Bomun-dong , Gyeongju . Mormântul lui a fost desemnat un punct de reper istoric de către guvernul coreean în 1969. [28] Familie

  Tatăl: Prinţul Dongryun (동륜태자), fiul regelui Jinheung
  Mama: Lady Mano, numele de familie Kim (만호 부인 김씨)
  Brother: Galmunwang Baekban (백반 갈문왕)
  Brother: Galmunwang Gukban (국반 갈문왕)
  Nepoata: Princess Seungman (승만공주), mai târziu Regina Jindeok

  [ edit ] soţiile şi să emită

  Regina: Regina Maya (hangul: 마야 부인, Hanja:摩耶夫人). Numele de familie Kim, fiica lui Galmunwang Bokseung (hangul: 복승 갈 문왕, Hanja:福胜葛文王) şi Princess Songhwa (hangul: 송화 공주, Hanja:松华公主) (fiica reginei văduvă Jiso şi Parcul Yeong-SIL)
  Fiica: Printesa Deokman (hangul: 덕만공주, Hanja:德曼公主). Devine regina Seondeok în 632.
  Fiica: Princess Cheonmyeong (hangul: 천명 공주, Hanja:天明公主). Viitorul Regina Mama Munjeong (문정 태후), soţia lui Kim Yongsu, mama regelui Muyeol
  Fiica: Princess Seonhwa (hangul: 선화 공주, Hanja:善花公主sau善化公主). Căsătorit de regele Mu de Baekje , mama regelui Uija de Baekje (Nu este constantă dezbatere asupra identităţii ei.) [5] [31] [32]
  Regina a doua: Lady Seungman, numele de familie Sohn (hangul: 승만부인) [33] [34]
  Fiul: Sa stins din viata in copilarie [35]
  Royal concubina: Lady Misil (미실). Fiica de Mijinbu (미진부) şi Myodo Lady (묘도부인). [36]
  Fiica: Princess Bohwa (보화 공주)
  Royal concubina: Princess Bomyeong (보명궁주). Fiica de Gujin (구진) şi Regina Mama Jiso (지소 태후) [37]
  Fiica: Princess Yangmyeong (양명 공주)
  Royal concubina: Printesa Taeyang, numele de familie Kim (태양 공주 김씨) Fiica regelui Jinheung şi Sado Regina (사도 왕후) [38]
  Fiul: Taewon (태원)
  Fiul: Howon (호원)
  Royal concubina: Printesa Boryang, numele de familie Seol (보량공주 설씨). Fiica de Bojong (보종) şi Yangmyeong Princess (양명 공주) [39]
  Fiul: Boro-jeongun (보로전군)
  Royal concubina: Printesa Nanya, numele de familie Kim (난야공주 김씨). Fiica regelui Jinheung şi Misil Lady [40]
  Fiica: Princess Uya (우야공주)
  Royal concubina: Printesa Seokmyeong, numele de familie Kim (석명 공주 김씨). Fiica regelui Jinji şi Bomyeong Printesa [41]
  Fiica: două fiice
  Royal concubina: Lady Hwamyeong (화명 부인), numele de familie Kim. Fiica Ihwarang şi Sookmyeong Printesa. [42]
  Royal concubina: Lady Okmyeong (옥명부인), numele de familie Kim. Sora lui Lady Hwamyeong. [42]
  Royal concubina: Princess Yongmyeong (용명 공주), numele de familie Kim (fiica a regelui Jinheung şi Jido Regina [43]
  mishildam
  mishildam
  Membru
  Membru

  Mesaje : 102
  Data de inscriere : 28/03/2012
  Varsta : 28
  Localizare : chisinau

  Regii din Silla - Pagina 2 Empty Re: Regii din Silla

  Mesaj  mishildam la data de Vin Mar 30, 2012 6:58 am

  Regina Jindeok din Silla, a domnit ca regină a Silla , una dintre cele trei regate ale Coreei , de la 647 la 654 . Ea a fost domnitorul Unit 28, şi a două regina domnea în urma ei predecesorul Regina Seondeok . In timpul domniei sale, jockeyed cu Silla Baekje de favoare în chineză Tang instanţei. Ea este, de asemenea, cunoscut pentru a scrie un poem de Gaozong împăratului Tang [1] .Regina Jindeok (r.647-654) a urcat pe tron şi a devenit Silla "a doua regina domnitorului dupa regina Seondeok. Ultimul monarh din rândurile Seonggol , cea mai mare clasa în Silla sistemul de caste "e unic, numele ei real este Seungman. Tatal ei a fost Gukbangalmun Kim, care a fost Regele Jinpyeong fratele lui mai mic, iar mama ei a fost Lady Wolmyeong [2] . Principala preocupare în timpul ei de şapte ani domniei reginei Jindeok a fost politica externă. Cu ajutorul de general de Kim Yushin ea a fost în măsură să consolideze apărarea Silla şi de a îmbunătăţi considerabil relaţiile împărăţia ei cu T'ang China. Aceste eforturi au pus bazele pentru unificarea a trei regate ( Silla , Baekje , şi Goguryeo ).

  Ea a extins, de asemenea Pumju fiscal-sistem de colectare. [3]

  Mormântul ei este situat pe deal, în Gyeongju oraş. Deşi unii istorici au o îndoială că, dacă acesta este într-adevăr mormântul reginei Jindeok. Potrivit Samguk Sagi a fost îngropat la Saryangbu, care se află în direcţia opusă de la mormânt [4] .
  michelle
  michelle
  Membru
  Membru

  Mesaje : 534
  Data de inscriere : 18/09/2011
  Varsta : 24
  Localizare : feldru bistrita-nasaud

  Regii din Silla - Pagina 2 Empty Re: Regii din Silla

  Mesaj  michelle la data de Mier Ian 02, 2013 12:49 am

  Regii din Silla - Pagina 2 2hrlnbnRegii din Silla - Pagina 2 Images?q=tbn:ANd9GcQkBxCr4BNNtD58zeCfBT5Q5XM946j8AUxVgzUaP9TnwgvA2Mf08uX5wGaaRegii din Silla - Pagina 2 200905131029521-jypieung

  Continut sponsorizat

  Regii din Silla - Pagina 2 Empty Re: Regii din Silla

  Mesaj  Continut sponsorizat


   Acum este: Dum Feb 23, 2020 12:55 pm