FORUM DEDICAT IUBITORILOR DE FILME COREENE


  Episodul 19

  Distribuiţi
  avatar
  Admin Claudiu
  Fondator

  Mesaje : 1858
  Data de inscriere : 14/01/2010
  Varsta : 20
  Localizare : Cluj Napoca

  Episodul 19

  Mesaj  Admin Claudiu la data de Mier Ian 04, 2012 9:44 am

  avatar
  Admin Claudiu
  Fondator

  Mesaje : 1858
  Data de inscriere : 14/01/2010
  Varsta : 20
  Localizare : Cluj Napoca

  Re: Episodul 19

  Mesaj  Admin Claudiu la data de Lun Apr 16, 2012 3:52 am

  Liniştea pare să se fi instalat la Palat odată cu plecarea Reginei Sa Taek Bi. Uija este confirmat Prinţ Moştenitor şi soţia lui se bucură privind cu un ochi la copil şi cu un altul la răutăcios la Eun Go ce stă chiar în faţa ei. Uija oferă rangul Deok Sol (rangul 4 din 16) fraţilor săi de sânge: Ministrul Afecerilor Externe Seung Cheung, Heung Su Ministerul Serviciilor Publice, iar Gye Baek preia funcţia pe care altădată o avea tatăl său. Când vede propunerile, Regele acceptă, dar îl întreabă pe Uija ce sentimente are faţă de domniţa care l-a ajutat. Chiar dacă Prinţul nu recunoaşte, Regele simte adevărul şi-l încurajează să aibă concubine. Prinţesa Moştenitoare îşi face apariţia şi Regele îşi strânge nepotul în braţe simţind răceala fiului său faţă de soţie prin faptul că refuză să petreacă timpul alături de ea.


  Gye Baek revede casa copilăriei rememorând clipele trăite alături de cei care au fost familia lui. Parcă dorind să reînvie locul se apucă de ***ăţat. Eun Go îi vine în ajutor şi vechea casă capătă din nou strălucire. La fel ca şi sentimentele lor unul faţă de altul. Domniţa îi găteşte şi Gye Baek se simte cu adevărat special. Şi îşi aminteşte din nou cu nostalgie de fratele şi mama lui. Cei doi ştiu că se au unul pe altul. Servitoarea domniţei îşi face apariţia anunţând vizita unui negustor. Este Mok Han Deok, unchiul ei şi fratele tatălui său. Familia Mok se va reuni sub domniţă.  Cei patru fraţi de sânge se întâlnesc la un han după ce toţi au umblat să afle ce cred oamenii despre noua situaţie de la Palat. Uija ascultă tăcut opiniile oamenilor care nu-l cunosc şi ce cred despre sângele din Silla care îi curge în vene. Gye Baek este îngrijorat de reacţiile oamenilor. Regele Mu începe să se teamă de puterea pe care ar putea să o capete tânărul pe viitor şi vrea să-l trimită cât mai departe de capitală. Se teme şi de potenţiala lui răzbunare pe Uija. Prinţul trebuie să ia o decizie grea. Îl anunţă că va fi general al oraşului Goinseong, la graniţa extremă cu Silla. Eun Go este îngrijorată şi nu înţelege de ce s-a luat o astfel de decizie. Gye Baek îi lasă vechiul talisman şi o roagă să vină cu el, să-i fie alături.


  Eun Go devine Ministrul Cronicilor Oraşului şi Uija o sfătuieşte să nu plece alături de General şi să rămână lângă el la Palat pentru a-i fi sprijin. Dar acesta este încă un semn al sentimentelor pe care le are pentru ea. Prinţesa Moştenitoare devine tot mai agitată pentru că nu îşi poate vedea soţul. Deşi Gye Baek este împăcat cu gândul că va pleca şi speră în răspunsul pozitiv al domniţei, prietenii lui sunt neliniştiţi de această plecare. Servitoarea domniţei se îmbată îngrijorată că nu-l va mai vedea pe cel care îl iubeşte în secret. Îşi sfătuieşte stăpâna să aleagă sentimentele şi nu ţara dacă ar fi nevoie, aşa cum ar face şi ea. Între timp, fratele domniţei cade în plasa fostului Ministru al Edictelor Regale care acum speră într-o relansare şi îl mituieşte pentru o potenţială alianţă.


  Înainte de a pleca în cetatea de la graniţă, Gye Baek află că fiind numită în noua funcţie oficială, domniţa nu îl va însoţi. Este dezamăgit şi doar promisiunea că tânăra îl va aştepta îi dă putere. Prinţul începe să-şi arate o latură ascunsă. Pentru domniţă este un moment greu. Mu Jin şi familia lui sunt reabilitaţi, dar Mun Geun este căutat şi vrea să fugă pentru că nu se mai poate răzbuna. Mok Gae se oferă să-l ajute. Dar trebuie să se ajute astfel şi pe el şi pe prietenii lui. Oprindu-se la masă, Mun Geun îl revede pe Gye Baek şi-l urmăreşte pentru a-şi încheia socotelile cu el.

  Însă Generalul nu are timp de pierdut cu el şi se îndreaptă spre cetate unde îi găseşte pe paznici beţi şi obosiţi. Mai mult toţi oficialii sunt corupţi şi ucid ţăranii degeaba. Află despre asupririle la care sunt supuşi oamenii sub protecţia unui edict regal interpretat de nobili aşa cum le convine. Ţăranii ar trebui să se mute în locuri sterpe, în timp ce nobilii refuză să li se cultive recolta bogată şi să ofere oamenilor de mâncare. Gye Baek realizează că va avea mult şi va trebui să găsească soluţii pentru a-i face pe soldaţi să fie disciplinaţi, pe săteni şi pe nobiili să lucreze împreună.


  Apariţia noului General este o problemă şi pentru evadarea lui Mun Geun. Gye Baek asistă la dramele familiilor de la graniţă şi ştie că trebuie să ia rapid măsuri. Le cere nobililor ce dominau cetatea să-i dea lui armata lor pentru a putea apăra zona. Chiar dacă ştie că ignoră un edict regal, Gye Baek e decis să se impună. După ce vede că nu îi poate convinge pe lorzi, generalul îşi începe munca ajutat doar de câţiva soldaţi pe care trebuie să-i disciplineze rapid. Pare o muncă fără folos, dar Gye Baek vrea să le ofere oamenilor încrederea în ei şi să-i facă să creadă în misiunea lor. Nu vrea să lase locul să cadă în mâna Sillei şi pune la cale o strategie pentru a-şi învinge duşmanul. Răspândind o ştire falsă că vor părăsi satul, Gye Baek pregăteşte rapid apărarea cu numai zece soldaţi. Mok Gae şi Mun Geun se folosesc de acest zvon pentru a obţione favorurile Silla şi a primi un loc în rândul cetăţenilor. Aşa cum era de aşteptat, tabăra Silla îşi trimite o mică armată în recunoaştere şi Gye Baek îi întâmpină aşa cum trebuie atrăgându-i într-o capcană şi ucigându-l pe fratele Generalului Kim Yu Shin. Gye Baek obţine o primă victorie împotriva Silla şi a doua zi expune cadavrele cotropitorilor în centrul cetăţii. Este o modalitate de a ridica moralul oamenilor care să-şi dorească apărarea teritoriului. Îi incurajează să creadă în el şi în forţa armatei Baekje. Mun Geun îl urmăreşte pentru a-l ucide fără a ştii că este fratele său vitreg.

   Acum este: Joi Iun 21, 2018 10:34 pm