FORUM DEDICAT IUBITORILOR DE FILME COREENE


  Episodul 8

  Distribuiţi
  avatar
  Admin Claudiu
  Fondator

  Mesaje : 1858
  Data de inscriere : 14/01/2010
  Varsta : 20
  Localizare : Cluj Napoca

  Episodul 8

  Mesaj  Admin Claudiu la data de Vin Aug 19, 2011 6:44 am

  avatar
  Admin Claudiu
  Fondator

  Mesaje : 1858
  Data de inscriere : 14/01/2010
  Varsta : 20
  Localizare : Cluj Napoca

  Re: Episodul 8

  Mesaj  Admin Claudiu la data de Sam Apr 07, 2012 2:43 am

  Gye Baek pierde lupta şi lui Kim Yu Shin i se ia însemnul de general. Anii au trecut şi peste Prinţul Uija care sare deseori gardul la femei. Eun Go este acum o domnişoară respectabilă care însă îl protejează în secret. La Palat este pusă la cale o alianţă între clanul Sa Taek prin Gyo Gi şi clanul Yeon Si prin fiica lui Yeom Mun Jin, Yeom Tae Yeom. Uija îi spune domniţei că ar trebui împiedicată această căsătorie pentru a nu exista noi probleme pe viitor. Eun Go este conştientă de multiplele calităţi ale nobilului, un om fără duşmani, deschis spre opinii diverse, un bun diplomat, dar şi o persoană care prezintă credibilitate în ochii miniştrilor Tang. Domniţa îi spune că acum, pentru a putea supravieţui ar trebui să-l aibă de partea lui pe nobilul Yeom Mujin, iar o căsătorie cu fiica acestuia ar fi cea mai bună soluţie. Însă Uija nu prea este de acord cu această soluţie şi se teme de reacţia fratele său. Eun Go are un plan şi ar dori ca Prinţul să nu uite că pentru sacrificiul lui Mu Jin şi Gye Baek şi el trebuie să fie tare şi să nu se abată de la drumul său.

  Aflăm că Eun Go este slujitoarea Reginei, chiar sfătuitoarea de care Sa Taek Bi pare să tină cont. Din această poziţie, ea îi spune care ar fi dezavantajele pe care le-ar avea familia Reginei prin această căsătorie. Chiar dacă anii au trecut peste Regină a rămas la fel de vicleană şi deja se gândeşte cum să stabilească o temelie solidă pentru clanul său, chiar şi peste ani. Îi povesteşte slujitoarei sale ce va face astfel încât fiul ei să nu aibă probleme pe viitor şi să nu-şi piardă puterea în faţa clanului Yeon Si. Sa Taek Bi crede că Eun Go ar fi o soţie bună pentru Gyo Gi, dar tânăra nu crede că îl merită. Îl întrebă şi despre Uija, dar domniţa dă de înţeles că sub nici o formă nu şi-ar dori o căsătorie cu el. Ca urmare a acestei reacţii, Regina îi cere să îi fie aproape prinţului şi să-i raporteze mişcările lui.

  Între timp, la o tablă de joc, Regele discută despre căsătoria dintre lui Gyo Gi chiar cu tatăl acestuia. Mu nu o agrează, dar nobilul nu are de gând să-şi schimbe decizia mai ales că există deja un acord al aristrocaţiei. Primul Ministru îşi face apariţia anunţând Regele despre noua aventură a prinţului Uija. Tocmai cu concubina Secretarului Regal. Uija nu recunoaşte acuzaţiile aduse considerând că nu este altceva decât încă un plan al Primului Ministru. Însă demnitarul e convins că mărturia concubinei îl va invinui. Între timp, problema se rezolvă în secret în favoarea Prinţului.


  Regele nu mai înţelege nimic din purtarea fiului său, iar o discuţie particulară este motiv pentru a se deschide răni ce păreau închise. Uija îi reproşează tatălui său că nu a fost în stare să-i protejeze mama şi nici pe Mu Jin. Îl urăşte pentru toate compromisurile făcute şi pentru prima dată îi spune că ultimele cuvinte ale mamei sale au fost să nu aibă încredere în nimeni, nici măcar în el, Regele. Sunt vorbe greu de acceptat pentru Mu care suferă. La fel şi Uija care îşi găseşte liniştea în faţa plăcii comemorative a fostei Regine Seonhwa sub atenta supraveghere a domniţei Eun Go.


  În Silla, Kim Yu Shin îşi face griji că armata sa va rămâne fără provizii. Sclavii, parte a armatei, ştiu şi ei că asta poate fi o situaţie dificilă. Sclavii refuză hrana urmând exemplul liderului lor, Lupul Singuratic. Acesta stă retras şi lucrează la o strategie de luptă pe care Yu Shin este surprins să o vadă. Îşi dă seama că este destul de bună şi realizează de ce întreaga trupă refuza hrana.


  În Baekje, la sugestia domniţei, Uija îi trimite o solicitare de căsătorie nobilului Yeom Mujin, pentru fiica lui. Aceeaşi dorită şi de Gyo Gi. Nobilul realizează că va trebui să fie extrem de diplomat. ***ând la casa familiei îşi face apariţia Uija în persoană. După politeţurile de rigoare, la un pahar de vin, prinţul sugerează că el şi Yeom Tae Yeom au deja o relaţie veche şi se cunosc destul de bine. Mai mult spune pe şleau că a sărit gardul de multe ori pentru ea. Faţă în faţă, tânăra îi spune tatălui că este nevinovată, dar prinţul avertizează că deja multă lume ştie despre relaţia lor. La fel ca tatăl său cândva, şi el împrăştiase un cântecel în rândul oamenilor şi al copiilor care îl cântau pe străzi. Totul era de fapt un plan atent supravegheat de Eun Go. Uija recunoaşte totul şi îi cere în genunchi nobilului să nu refuze cererea lui. E un moment dificil pentru amândoi pentru că toţi se tem de reacţia Reginei Sa Taek Bi.

  Şi întradevăr aceasta este enervată de veste. Prinţul şi Yeom Mujin cer acordul Regelui pentru căsătorie. Chiar dacă nu înţelege poziţia fiului său, Regele trebuie să ia o decizie. Între timp îşi face apariţia şi Regina revoltată. Uija îşi cere iertare spăşit spunând că înainte de această realaţie nu ştia nimic despre internţiile fratelui său. Yeom Mujin se simte vinovat de tot, iar Regina vrea cu orice preţ anularea unui potenţial mariaj. Căsătoria va avea loc, dar în afara Palatului, la casa tatălui fetei, iar viitoarea soţie şi copiii rezultaţi nu vor putea intra vreodată în Palat. Ura dintre cei doi fraţi iese din nou la iveală în urma acestui mare incident. Regina şi tatăl său simt însă că Uija este acum ajutat de cineva din afară, dar nu ştiu cine. Se tem şi de modul în care va folosi prinţul această alianţă.


  În Silla, la fortăreaţa Nangbi, trupele Goguryeo au blocat drumul pe care ar fi trebuit să ajungă proviziile necesare oamenilor lui Yu Shin. Acesta le propune şefilor săi un plan care seamănă la prima vedere cu un ajutor dat duşmanilor, dar este mai degrabă un mod de a-i înconjura. Urmând cu atenţie tactica lui Gye Baek, şi apreciind astfel calităţile lui, Yu Shin reuşeşte să obţină o victorie neaşteptată în faţa armatei Goguryeo.


  Îl vedem pe Gye Baek dând dovadă de o îndemânare extraordinară, dar şi de sânge rece. În rândul sclavilor Lupul Singuratic este deja un simbol şi toţi se bucură de beneficiile pe care le au datorită lui. Yu Shin ar dori să-l aibă drept subordonat şi îl roagă să i se alăture oferindu-i în schimb libertatea. Însă tânărul continuă să tacă lăsând faptele sale să vorbească pentru el. Îl jigneşte refuzându-i oferta şi gândurile lui zboară spre femeia care i-a oferit în urmă cu mulţi ani medalionul norocos.

  Vestea victoriei Silla asupra Goguryeo are implicaţii şi asupra Baekje, iar situaţia este discutată la întrunirea Sfatului. Pentru Baekje miza este acum oraşul Gajamseong aflat acum în mâna armatei Silla. La propunerea lui Gyo Gi cei doi Prinţi vor conduce armata în acest război. Regele acceptă şi propune şi o miză serioasă: funcţia de Choheogwan (un pas spre recunoaşterea ca Prinţ Moştenitor) pentru prinţul care se va distinge în luptă. Prinţul cel mic speră să se răzbune astfel pentru umilinţa produsă de pierderea tinerei ce îi fusese iniţial promisă de soţie şi să-l ucidă pe Uija.

   Acum este: Sam Apr 21, 2018 7:47 pm