FORUM DEDICAT IUBITORILOR DE FILME COREENE


  Betisoarele chinezesti

  Distribuiţi
  avatar
  Lory
  Membru
  Membru

  Mesaje : 62
  Data de inscriere : 12/08/2011
  Varsta : 21
  Localizare : Pitesti

  Betisoarele chinezesti

  Mesaj  Lory la data de Mar Aug 16, 2011 2:42 am

  Betisoarele joacă un rol important în cultura chineză alimente. Betisoarele sunt numite "Kuaizi" în chineză şi s-au numit "Zhu" în antichitate (a se vedea caracterele de mai sus). Chinezii au fost folosind kuaizi ca fiind unul dintre tacamuri in principal pentru mai mult de 3.000 de ani.

  Acesta a fost înregistrat în Liji (Cartea de rituri), care betisoarele au fost utilizate în timpul dinastiei Shang (1600 î.Hr. - 1100 î.Hr.). Acesta a fost menţionat în Shiji (cartea de istorie chineză) de Sima Qian (aproximativ 145 î.Hr.) că Zhou, ultimul rege al dinastiei Shang (in jurul anului 1100 î.Hr.), folosit beţişoarele fildeş. Experţii cred că istoria de lemn sau beţele de bambus poate fi datat la aproximativ 1.000 de ani mai devreme decat beţişoarele fildeş. Betisoarele de bronz au fost inventate în Zhou de Vest dinastiei (1100 î.Hr. - 771 î.Hr.). Betisoarele lac de la Han de Vest (206 î.Hr. - 24 d.Hr.) au fost descoperite în Mawangdui, China. Betisoarele de aur şi argint a devenit popular în timpul dinastiei Tang (618-907). Se credea ca betisoarele de argint ar putea detecta otrăvuri în produsele alimentare.

  Betisoarele pot fi clasificate în cinci grupe, bazate pe materialele folosite pentru a le face, de exemplu, lemn, betisoarele de metal, os, piatră şi combinate. Beţişoarele din bambus si lemn sunt cele mai populare folosite in casele din China.


  Există câteva lucruri pentru a evita atunci când se utilizează beţişoarele. Chinezii de obicei, nu bate boluri lor timp ce mananca, deoarece comportamentul folosit pentru a fi practicat de cerşetori. De asemenea, nu introduceţi beţişoarele într-un castron drept, deoarece este un obicei folosite exclusiv în sacrificiu.

  Dacă sunteţi cu adevărat interesat de bete de mancat, poate doriţi să vizitaţi Muzeul Kuaizi în Shanghai. Muzeul colectate de peste 1.000 de perechi de beţele. Cea mai veche unul a fost din timpul dinastiei Tang.

  Stiluri în diferite culturi
  China : bastoane, care sunt mai pătrate în secţiune transversală în cazul în care acestea sunt deţinute, şi rotunde în secţiune transversală în cazul în care în contact cu alimentele, care se încheie într-un vârf bont.
  Japoneză : scurt, la bete de lungime medie, care conic la un capăt ascuţit. Betisoarele japoneze sunt în mod tradiţional realizate din lemn si sunt lacuite. Unele seturi de beţigaşele includ două lungimi de beţele: cele mai scurte pentru femei şi cele mai lungi pentru bărbaţi. Copil de dimensiuni betisoarele sunt vândute pe scară largă.
  Coreeană : scurt şi mediu lungime din oţel inoxidabil tije conice, cu o secţiune transversală dreptunghiulară plat. (În mod tradiţional, acestea au fost făcute din alamă sau argint.) Multe betisoarele coreeană de metal sunt ornate la prindere. Ele sunt uneori utilizate pentru a pune mâncare pe o lingură complementare, care aduce apoi la produsele alimentare gură.
  Vietnameză : bete lungi care conice până la un punct contondent, în mod tradiţional din lemn. Un đũa ca este o pereche mare de beţele plat, care este folosit pentru a servi orez dintr-o oală.
  avatar
  ingerella-miha
  Membru
  Membru

  Mesaje : 9
  Data de inscriere : 04/09/2011
  Varsta : 31
  Localizare : Bacau

  Re: Betisoarele chinezesti

  Mesaj  ingerella-miha la data de Dum Sept 04, 2011 5:39 am

  nu stiam ca fiecare tara are un model propriu de betisoare...
  avatar
  Admin Claudiu
  Fondator

  Mesaje : 1858
  Data de inscriere : 14/01/2010
  Varsta : 20
  Localizare : Cluj Napoca

  Re: Betisoarele chinezesti

  Mesaj  Admin Claudiu la data de Dum Sept 04, 2011 5:46 am

  Sunt extrem de multe lucruri pe care noi nu le stim...dar le vom afla in timp. Iar atunci cand le aflam ne dam seama cat de spectaculoase si interesante sunt.

  Continut sponsorizat

  Re: Betisoarele chinezesti

  Mesaj  Continut sponsorizat


   Acum este: Dum Apr 22, 2018 7:06 am