FORUM DEDICAT IUBITORILOR DE FILME COREENE


  Episodul 4

  Distribuiţi
  avatar
  Admin Claudiu
  Fondator

  Mesaje : 1858
  Data de inscriere : 14/01/2010
  Varsta : 20
  Localizare : Cluj Napoca

  Episodul 4

  Mesaj  Admin Claudiu la data de Mar Aug 02, 2011 8:36 am

  avatar
  Admin Claudiu
  Fondator

  Mesaje : 1858
  Data de inscriere : 14/01/2010
  Varsta : 20
  Localizare : Cluj Napoca

  Re: Episodul 4

  Mesaj  Admin Claudiu la data de Lun Mar 26, 2012 12:00 am

  La o partidă de vânătoare divergenţele precum şi caracterul celor doi Prinţi ies din nou la iveală. Întors la Palat, „Prinţul cel prost”, care nu reuşise să vâneze nici măcar un iepure, aşa după cum îl vede tânărul Gye Baek, merge la o casă de gisaeng. Întrebat de fratele său ce cadou îi va pregăti Reginei pentru ziua ei, Uija e încrezător că va reuşi să o impresioneze cu un dans. Pare să nu fie deranjat de faptul că manifestările vor avea loc în Palatul dedicat mamei sale naturale. Dansul lui şi faptul că se îmbată demonstrează că de fapt e multă aparenţă în gesturile şi vorbele lui. Nu poate uita încă ultima zi cu mama lui, durerea provocată de moartea ei nu a dispărut încă.
  În secret, generalul Mok Gyeon se întâlneşte cu un vechi prieten general şi îi cere să devină Hyeongga. Eun Go este numită de bunica ei şefa breslei mirodeniilor pentru a putea intra mai uşor în contact cu Regina.


  Prinţul Uija este prea beat pentru a merge la ziua de naştere a mamei sale vitRege, aşa că în lipsa altei soluţii, slujitorul său îl îmbracă pe Gye Baek în Prinţ. La Palat toţi se strâng să marcheze marea sărbătoare, iar intârzierea lui Uija este motiv de ironie pentru fratele acestuia care nu poate să uite povestea de la vânătoare. Negustorii vin pe rând aducând cu ei darurile, dar liniştea este întreruptă de apariţia în sfârşit a „Prinţului”. Cu faţa acoperită de un evantai acesta îşi întâmpină invitaţii printre care şi Eun Go. Tânărul, acum în postura de Prinţ, nu se poate abţine şi, sub pretextul că doreşte să–i vadă mâinile pentru a se convinge că nu este o persoană ce ar dori să-i facă rău Reginei, îi spune să nu şi le mai folosească pentru a lovi pe cineva. Domniţa simte din gestul deplasat că ceva nu este bine.

  Regina se bucură de ziua ei şi îşi primeşte invitaţii refuzând toate darurile, dar îşi ţine cuvântul şi vrea să demonstreze Tang ce înseamnă pentru Baekje pacea cu Silla. Decapitarea unor prizonieri ai Silla este un avertisment pentru Tang că ei nu se vor supune niciodată. În mijlocul acestor dispute, Eun Go îşi aminteşte de vorbele „Prinţului” că cineva încearcă să o asasineze pe Regină şi intervine în apărarea ei fiind ea însăşi rănită.
  În dorinţa de a o ajuta pe negustoreasă, Gye Baek îşi desconspiră identitatea şi tot planul de a-l acoperi pe Uija se năruie. Deşi tânărul, în inocenţa lui, spune adevărul atunci când este pedepsit, eunucul Prinţului nu recunoaşte nimic. În visul Reginei Sa Taek Bi, întors la Palat, adevăratul Prinţ merge la Regină pentru a-i cere iertare pentru cele întâmplate. O trezeşte pe Regină din somn şi rănile vechi ale Prinţului Uija ies la iveală când îi spune Reginei că ar trebui să-şi ceară iertarea de la mama lui pentru ceea ce i-a făcut. Deşi Sa Taek îşi păstrează calmul este doar aparent. O visează apoi pe fosta Regină, Seonhwa. Când se trezeşte vorbeşte cu tatăl şi fiul ei despre posibilul autor al tentativei de crimă asupra ei şi gândurile îi merg asupra soţului ei.


  Regele îi spune lui Mok Gyeon că l-a pus în pericol punând la cale acest asasinat şi astfel nu a făcut decât să o facă şi mai inverşunată pe Sa Taek împotriva lui. Se teme că-şi va pierde şi ultimul general cu adevărat credincios, după Mu Jin. Primul Ministru nu crede însă că Regele este vinovat de atentat şi îi spune asta şi fiicei lui. E ferm convins că Mu nu ar fi făcut o astfel de greşeală care să-l expună. Excluzându-l pe Rege, gândurile Reginei Sa Taek Bi merg către fiul vitreg având încă în minte visul avut cu o noapte înainte şi ziua întoarcerii acestuia la Palat. Un moment care a cutremurat-o pentru că fiul şoptise unei femei moarte ceva ce a determinat-o să dea drumul la pumnal. Tatăl ei nu poate fi de acord cu presupunerile ei. Regina însă se teme de Prinţul Uija tot mai mult şi crede că e momentul să-l îndepărteze de Palat. Regele îşi ceartă fiul pentru că s-a lăsat dus de aburii alcoolului şi astfel nu a fost aclo unde era nevoie de el, în locul cel mai preţios pentru Seonhwa. Uija însă îi cere tatălui îndurare pentru că şi el a suferit în toţi aceşti ani. Răni vechi ies la iveală pentru tată şi fiu. Între timp, acasă la Gye Baek mama vitregă a acestuia îl aşteaptă. Nu doar pe el însă, ci şi pe Mu Jin despre care crede că este încă beat la Cheon Seok. Acesta însă vine şi în tăcere, în semn de mulţumire pentru ajutorul ei, îi dăruieşte un ac de păr. Află că fiul lui a început deja să mânuiască cu dibăcie sabia şi amintiri vechi îi revin în suflet. Soţia lui e încă în inima lui.


  Eun Go îşi revine cu greu, dar nu se gândeşte la rană ci la faptul că nu a reuşit să vorbească cu Regina şi nu ştie când va mai avea o astfel de ocazie. Domniţa află de la slujitoarea Jeong Hwa că tânărul care s-a dat drept Prinţ era Gye Baek şi că acum este în pericol de a-şi pierde viaţa. Refuzând darul Reginei pentru sacrificiul ei, dar oferindu-i în schimb levănţică pentru liniştea ei, Eun Go reuşeşte să o convingă pe servitoarea acesteia să o însoţească la Palat. Între timp continuă judecarea acestuia şi Uija se dezice de el pentru a se salva. Deşi Gye Baek e sincer şi spune adevărul aducând şi argumente pare o cauză pierdută… Totul până la apariţia domniţei Eun Go care înţelesese ce nedreptate putea să i se facă şi îl salvează. Sa Taek Bi îi ascultă mărturisirea plină de interes până îşi face apariţia Mok Gyeon care spune că asasinul ucis era un fost evadat. Pentru prima dată gândurile Reginei şi ale tatălui său merg spre o nouă pistă şi deşi ştiu că Uija şi tânărul arestat sunt nevinovaţi, problema Prinţului trebuie rezolvată.


  Gye Baek este eliberat şi îngrijit tocmai de domniţa lui şi servitoarea ei enervantă. Dar el consideră că e o mână a sorţii. Tânărul ajunge cu greu acasă şi părinţii lui îşi dau seama că s-a întâmplat ceva cu el. Deşi minte, Mu Jin îşi dă seama că fiul a fost implicat în ceva mult mai serios decât o bătaie cu huliganii. Îşi învaţă fiul să evite scandalul, dar acesta nu îi înţelege sfaturile.

  Regina îl cheamă la ea pe Uija dorind să-i afle adevăratele intenţii. Vrea să-l audă cum îi spune mamă. Discuţia decurge bine, până când, Sa Taek vrea să afle ce i-a şoptit Reginei Seonhwa atunci când era lângă trupul acesteia. Uija preferă să spună că nu îşi aminteşte şi momentele de linişte cu Sa Taek iau sfârşit. Regina mai face o mişcare în faţa Regelui şi solicită acordul pentru o ceremonie în memoria fostei Regine la care vor lua parte şi cei doi Prinţi.
  Între timp, în tabăra criminalilor Weji se discută despre ducerea unui nou ucigaş. Uija refuză să meargă la comemorarea mamei sale, dar trebuie să o facă.
  Gye Baek însă ar dori să-l revadă pentru a-şi încheia socotelile cu el, dar nu poate trece de gărzi. Tatăl său se pregăteşte de o misiune importantă. În sfârşit este aproape să ajungă la ucigaşul care îi distrusese viaţa…

   Acum este: Lun Iun 18, 2018 4:08 pm